5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan - AIESEC in Nederland

5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan

De gevolgen van de klimaatverandering komen duidelijk aan het licht in de vorm van een toename van natuurverschijnselen zoals aardbevingen, overstromingen en tropische cyclonen. We kunnen niet langer ontkennen dat klimaatverandering een van de meest urgente mondiale problemen is. Mensen hebben vaak het gevoel dat je geen verschil kunt maken ten opzichte van grote bedrijven en regeringen. Elke bijdrage telt echter.Paragraaf 1.10.32 van "de Finibus Bonorum et Malorum", geschreven door Cicero in 45 voor Christus.

1. Verminder jouw carbon footprint...

Verminderen. Hergebruiken. Recycleer.

Je hebt het al eerder gehoord, maar het blijft een goed advies. De productie van producten produceert gemiddeld 4-8 pond CO2 voor elk pond geproduceerd product.

Gebruik een laptop in plaats van een desktop, haal de stekker uit de telefoonoplader jouw , koop een e-reader in plaats van te printen, je kunt zelfs proberen producten te kopen die minder verpakking hebben!

En als je echt in bent voor een uitdaging, geef jezelf dan een 21-daagse uitdaging. Daag jezelf uit om 21 dagen vegetarisch te eten. Of om 21 dagen lang elke dag minder dan 4 minuten te douchen. Dit is net genoeg tijd om iets een gewoonte te laten worden in jouw systeem!

2. Gloeilampen vernieuwen

Om de uitstoot van broeikasgassen met 9 miljard pond (ongeveer 800.000 auto's) te verminderen, zouden we ongeveer 1 gloeilamp per huishouden in de VS moeten overschakelen op gloeilampen met Energy Star-keurmerk. Het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen is een cruciaal element in de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatveranderingen! Laten we het doen!

3. Minder vlees eten

De vleesindustrie veroorzaakt naar schatting 20% van de door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Bovendien is ongeveer 7500 liter water nodig om 500 g rundvlees te produceren. Afstappen van een vleesrijk dieet zou de negatieve impact op het milieu dan ook aanzienlijk verminderen.

4. Efficiënt omgaan met water

Door de doucheduur op jouw met ongeveer 4 minuten per dag te verkorten, bespaart u meer dan 13000 liter water per jaar. U bespaart niet alleen water. U bespaart ook de energie die wordt gebruikt om het water te verwarmen. Bovendien kunt u de kraan dichtdraaien als u jouw tanden poetst en het toilet niet langer als vuilnisbak gebruiken, omdat u 8 liter schoon water morst om het door te spoelen.

5. Op de hoogte blijven en bewust maken

Om de mate waarin u het milieu positief kunt beïnvloeden te vergroten, zou u jouw kennis kunnen delen met vrienden, collega's en familie. Hoe meer mensen hun gewoonten enigszins veranderen, hoe groter het effect zal zijn. Wil je meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Bekijk dan zeker de VN-pagina over SDG 13!

Wat gaat u doen om de klimaatverandering te helpen bestrijden?

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!