Hoe het werkt - AIESEC in Nederland

Hoe werkt het?

Wat gebeurt er als je besluit om stage te gaan lopen of vrijwilligerswerk te gaan doen?

Wij willen jou de beste ervaring bezorgen! Daarom zijn wij er om je door het hele proces te begeleiden: van het kiezen van het juiste project, tot de voorbereiding van jouw reis, tot het plannen van je terugkeer. Onze persoonlijke begeleiding is geheel vrijblijvend en kosteloos.

01.

Meld u aan op de website

Je begint jouw reis door je gratis aan te melden op onze website. Hier maakt je jouw persoonlijke account aan! Hierna zullen onze leden contact met je opnemen om je te begeleiden bij de rest van het process.

zich aanmelden op de website
samen een geschikte gelegenheid vinden

02.

Zoek een passende gelegenheid

Wij willen ervoor zorgen dat u een project vindt dat jouw perfect bij u past. Een AIESECer van jouw dichtstbijzijnde lokale kantoor zal worden toegewezen als jouw persoonlijke adviseur en zal voor u het juiste project zoeken op basis van jouw wensen, interesses en persoonlijke doelen. 

Wilt u in contact komen met een van onze mensen en een paar vragen stellen? U kunt op de onderstaande link klikken om een gesprek te boeken met jouw dichtstbijzijnde lokale kantoor.

03.

Voor een project aanmelden

Op basis van jou voorkeuren, zullen onze adviseurs persoonlijk projecten voor je selecteren. Als ze een project vinden dat je bevalt, kun je je aanmelden voor een - of meerdere - projecten. Wij helpen je bij de voorbereiding van je sollicitatie, door het invullen van je profiel en het bijwerken van je CV. Aanmelden voor projecten is nog steeds gratis en zonder enige verplichtingen

vrouw kiest reisbestemming
meisje met haar cv

04.

Selectieproces

Na je sollicitatie zullen we contact opnemen met het AIESEC-kantoor in het buitenland om hen op de hoogte te stellen van je aanvraag.

Het selectieproces verschilt per project. Het kan bestaan uit een CV-check, interviews met de aanbieder van het project (bijvoorbeeld het bedrijf of de NGO waar je wilt werken) of interviews door het AIESEC-kantoor in het buitenland. 

Wist je dat...

AIESEC is gevestigd in meer dan 100 + landen en gebieden, met duizenden lokale kantoren over de hele wereld. jouw lokale kantoor in Nederland zal u begeleiden bij de voorbereiding van jouw ervaring, terwijl een lokaal kantoor in het buitenland is jouw ondersteuning tijdens jouw verblijf.

05.

Bereid je voor op jouw ervaring

Zodra je wordt toegelaten, ontvang je een aanbod van je AIESEC office. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het te accepteren door je contract te ondertekenen. Nadat je de projectkosten hebt overgemaakt, is het project bevestigd.

Nu ga je je voorbereiden op je project. Vluchten boeken, je inlezen over de cultuur en meer. Door het bijwonen van onze Outgoing Preparation Seminar leert je hoe om te gaan met cultuurschok en het leven in jouw nieuwe omgeving. 

reizen met internet
man op reis in het buitenland gelukkig

06.

Ga naar het buitenland!

Het avontuur begint vandaag! Het lokale AIESEC kantoor van je bestemming wacht je op om je met open armen te ontvangen. Vanaf dit moment zijn zij jou belangrijkste persoonlijke begeleiding.

Je komt in contact met de AIESEC gemeenschap op je bestemming, inclusief alle andere vrijwilligers en stagiaires!

Maak je geen zorgen, we zijn je niet vergeten! We zullen contact met je opnemen om te zien hoe het gaat en we zijn altijd beschikbaar voor vragen.

07.

Bij jouw terugkeer

Na het boeken van je terugvlucht vragen wij je om een evaluatie te doen van je ervaring. Hoe was het? Wat heb je geleerd? Hoe ben je als persoon gegroeid?

Dat is waar jouw ervaring eindigt! We hopen je weer te zien voor nog een geweldige ervaring.

man kijkt door reisfoto's

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!