Geneeskunde - AIESEC in Nederland

Medicine Project

met aiesec.

Word een wereldwijde arts door gezondheidszorg in het buitenland te ervaren

De Medicine Project is een observatiestage in het buitenland voor geneeskundestudenten vanaf het tweede jaar in Nederland.

Medicine Project logo

6 – 8

weken

3

bestemmingen

huisvesting

inbegrepen

Geneeskunde stagiair die de wereld verkent

Ervaar nieuwe culturen

Er gaat niets boven leven in een heel nieuw land, werken met mensen van overal.
Stel je voor wat je allemaal zou leren!

Wereldwijde artsen

Word een wereldwijde arts

Beoefen de geneeskunde in een ander gezondheidszorgsysteem.

Verlaat jouw comfort zone als een Geneeskunde stagiair

Kom uit jouw comfortzone

Als je geen nieuwe dingen probeert en ervaart, zul je nooit je volledige potentie ontdekken. Daag jezelf uit, en ontdek de beste versie van jezelf.

Projecten & Bestemmingen

Als je op Medicine Project gaat, kun je kiezen uit de volgende bestemmingen: Ghana of Oeganda. Naar welke bestemming je ook gaat, je krijgt de kans om artsen te schaduwen en te leren over de culturen en waarden van de landen in het Zuiden!

stagiair van de Medicine Project in Ghana

Ghana

Stagiaire geneeskunde in een ziekenhuis in Uganda met collega's

Uganda

Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!

Aanmeld deadline

De Medicine Project wordt twee keer per jaar aangeboden. Aanvragen voor het project openen in oktober (voor de winter) & maart (voor de zomer). De Medicine project werkt met rolling applications met beperkte plekken. Registreer nu jouw interesse, blijf op de hoogte & wees de eerste op de lijst om op een Medicine Project te gaan!

Inschrijftermijn voor zomer 2024: 31 maart

Medicine project uiterste aanvraagdatum
Gevolgen voor jouw persoonlijke omgeving

De impact die je zult maken

De Medicine Project biedt je de mogelijkheid om een observatiestage te lopen op verschillende afdelingen in het Zuiden. Deze afdelingen variëren van de chirurgische afdeling tot de afdeling volksgezondheid. Soms word je ook betrokken bij huisbezoeken. Sommige ziekenhuizen doen ook outreaches naar de sloppenwijken voor mensen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Door deze ervaring zal jouw je kijk op de wereld veranderen en maak je vrienden en herinneringen voor het leven!

Hoe werkt het?

In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden om een project te vinden dat je leuk vindt, dat past bij jouw persoonlijke behoefte. Vanaf het begin zullen we je helpen met de voorbereiding van jouw je tijd in het buitenland. Eenmaal daar, zal een ander AIESEC kantoor jouw ondersteunend systeem zijn tijdens jouw ervaring.

 

1. Voorbereidingsprogramma

Voordat u naar het buitenland reist, neemt u deel aan een nationaal voorbereidingsseminar. Hier word je voorbereid op jouw ervaring. Van de werkomstandigheden die je in de ziekenhuizen in het buitenland kunt verwachten, maar ook van de mogelijke cultuurschok waarmee je te maken kunt krijgen. Verder richt deze fase zich op bewustwording van mondiale gezondheidskwesties en het ontmoeten van andere projectdeelnemers.

Stagiaires op Voorbereidingsseminar
Foto van medicine project in het buitenland

2. Project in het buitenland

In de maand december - maart (wintereditie) of juni - november (zomereditie) reist u naar het buitenland om gedurende 6-8 weken deel te nemen aan een waarnemingsstage. Op basis van jouw voorkeur wordt u toegewezen aan een ziekenhuis in Oeganda of Ghana in jouw voorgestelde verblijfsperiode.

3. Reïntegratieprogramma

Bij terugkomst in Nederland ontmoet je eenmanager van een uitwisselingsdeelnemer om jouw ervaringen te delen. Dit geeft u de kans om de verschillen in gezondheidszorgsystemen en de uitdagingen waarmee u werd geconfronteerd te bespreken. Deze fase is bedoeld om je te stimuleren na te denken over jouw algehele ervaring. U concentreert zich op de kennis die u hebt opgedaan en hoe u deze kunt toepassen in jouw het dagelijks leven en de praktijk van de gezondheidszorg.

Deelnemen aan reïntegratieseminarie

Wat krijg je?

duidelijke en gemakkelijke communicatie

Persoonlijke begeleiding van begin tot eind

Wij zijn er om je te ondersteunen! Van hulp met het visum, luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job zullen wij u bijstaan.

betaalbare projecten door eerlijke prijzen

Eerlijke prijzen

Wat is het beste wat geld kan kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winstoogmerk hebben, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jouw ervaring.

deel jouw ervaring

Eerlijke ervaringen

U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud.

Ervaringen van anderen

Geneeskunde stagiair Maartens ervaring in Ghana

Maarten Jonkma - Ghana

Voor mij was het de eerste keer dat ik naar een land in Afrika ging en wat een ervaring was het. In vergelijking met mijn backpack reis door Zuid-Oost Azië waar ik elke dag wel iets ongelooflijks zag. Door dit project in Ghana ben ik echt in de cultuur van de Ghanese mensen gedoken. Ik heb veel mensen ontmoet, niet alleen in het huis en de buurt maar ook in de ziekenhuizen waar ik heb gewerkt (...).

Esther over haar Geneeskunde ervaring in Uganda

Esther van Heteren - Uganda

"Oeganda bevat een fascinerende cultuur, prachtige natuur, een rijke geschiedenis, een complex gezondheidszorgsysteem en vriendelijke mensen.
Vanwege de cultuur is de interactie tussen patiënten en artsen in Afrika anders dan in Europa, wat mij een ervaring van onschatbare waarde leek. Als aspirant-arts wilde ik in contact komen met patiënten uit andere landen."

Interesse?

Meld je aan via de link hieronder!

zich aanmelden om deel te nemen

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Medicine project?

Het basisbedrag voor deelname aan Medicine Project is €349. Inbegrepen in dit bedrag is volledige persoonlijke begeleiding gedurende jouw hele ervaring. Zowel in Nederland als in het buitenland word je ondersteund door AIESEC, inclusief uitgebreide voorbereiding en re-integratie.

Huisvesting en ophalen van het vliegveld worden verzorgd door het lokale AIESEC comité in het land van bestemming. De projectkosten op de bestemming liggen tussen € 135-350, afhankelijk van de locatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening jouw . Er moet ook rekening worden gehouden met verdere kosten, zoals tot € 300 voor vaccinaties.

Wat kan ik verwachten van de aanmeld procedure?
  • AANMELDEN: Begin door het aanmeldingsformulier bovenaan de pagina in te vullen.
  • CONTACT & KOFFIE CHAT: Verwacht na inschrijving een informatief boekje en een bericht van jouw lokale AIESEC agent. Zij zullen een informeel koffiegesprek met je organiseren om meer te weten te komen over de projecten en om je vragen te stellen.
  • AANVRAGEN: Deel jouw enthousiasme en vaardigheden door een motivatiebrief en CV te sturen via de bijgeleverde Google Forms link.
  • INTERVIEW: Bereid je voor op een interview waarin we het hebben over jouw fit voor het project.
  • PROJECT ALLOCATIE: Houd jouw in de gaten. Als je gekozen bent, ontvang je een e-mail met spannend nieuws!
Hoe lang en wanneer zal ik in het buitenland zijn?

Voor het winterproject verblijf je 6 tot 8 weken in het buitenland in de maanden december - maart. Als je voor het zomerproject gaat, zul je voor dezelfde duur in het buitenland zijn tussen de maanden juni - november.

Wat is het verschil tussen de Medicine project en de Health project?

Hoewel zowel de Medicine als Health Project projecten zijn die bijdragen aan SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn, zijn de projecten zeer verschillend. De Medicine Project is een observatiestage in het Mondiale Zuiden. Daar krijgen studenten geneeskunde de kans om artsen op verschillende afdelingen te volgen. Met de Health Project kun je niet alleen vrijwilligerswerk doen in ziekenhuizen maar ook bij NGO's, en je hoeft geen geneeskundestudent te zijn. Het doel is om kennis op te doen over een van de drie aspecten van gezondheid: mentaal, fysiek en institutioneel. Op die manier kunnen ze het sociale welzijn van een buitenlandse gemeenschap positief beïnvloeden. 

Zijn er andere AIESEC vrijwilligers op het project?

Afhankelijk van de exacte weken en de locatie van het project, zijn er verschillende andere AIESEC vrijwilligers aanwezig in het ziekenhuis. Je zult dus niet de enige vrijwilliger zijn in het ziekenhuis of op jouw .

Wil je meer weten?

Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen