Over - AIESEC in Nederland
AIESEC vrijwilliger in het buitenland op een project
AIESEC-leden op een conferentie

Wij ontwikkelen de leiders van de toekomst.

AIESEC is een wereldwijd jongeren-netwerk.
Wij geloven simpelweg dat leiderschap voor jongeren geen optie is, maar onze verantwoordelijkheid!

AIESEC-lid in een plaatselijk comité
Plaatselijke commissie AIESEC in Leiden
AIESEC nationale conferentie

10000+

alumni

300

leden

5000+

ervaringen

Wij zijn wereldwijd, onafhankelijk, onpartijdig en hebben geen winstoogmerk.

AIESEC discrimineert niet op basis van geslacht, seksuele geaardheid, handicap, geloofsovertuiging, religie of nationale, etnische of sociale afkomst. Je zou kunnen zeggen dat het in onze waarden zit.

wereldkaart met alle aiesec-landen in blauw

Aanwezig in 100+ landen

AIESEC is de grootste door jongeren geleide organisatie ter wereld!
In Nederland werken we sinds 1948 met 300 vrijwilligers in 10 kantoren aan onze missie.

Ontgrendel jouw leiderschapspotentie met aiesec.

"De wereld wordt bepaald door de mensen die erin leven. Daarom geloven wij dat de oplossing erin bestaat om vandaag verantwoordelijke, ondernemende en bekwame jonge leiders te ontwikkelen, die een positieve impact zullen hebben op onze toekomst. Een ruimte waar ze kunnen ontdekken wat echt belangrijk voor hen is. En hun potentieel voor de toekomst kunnen realiseren."

leiderschap

Onze impact wordt bepaald door de leiders die we ontwikkelen!

Wij bieden jongeren de kans om hun leiderschap te ontwikkelen door middel van praktische ervaringen. De geschiedenis heeft ons laten zien wat één groot leider kan doen. Stel je voor wat een miljard grote leiders zouden kunnen doen...

Onze waarden

Maak kennis met onze mensen

lokaal team van aiesec-vrijwilligers
lokaal team van vrijwilligers
nationale aiesec conferentie online
lokaal team van vrijwilligers
internationale ledenconferentie van aiesec
vrijwilliger in afrika
nationale aiesec conferentie

Nu is de vraag: bent u klaar om te beginnen met jouw leiderschapsreis?

Vaak gestelde vragen

Wat is AIESEC?

AIESEC is een wereldwijd platform voor jonge mensen om hun leiderschapspotentieel te verkennen en te ontwikkelen. Wij zijn een onpartijdige, onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die wordt geleid door studenten en pas afgestudeerden van instellingen voor hoger onderwijs. De leden zijn geïnteresseerd in wereldvraagstukken, leiderschap en management. AIESEC discrimineert niet op basis van etniciteit, geslacht, seksuele geaardheid, religie of nationale/sociale afkomst.
Sinds onze oprichting hebben we meer dan 1.000.000 jonge mensen betrokken en ontwikkeld door middel van een AIESEC-ervaring. De impact van onze organisatie is te zien aan onze alumni die het bedrijfsleven, NGO's en wereldleiders vertegenwoordigen. Zoals bijvoorbeeld een Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Martti Ahtisaari van Finland.

Waar staat AIESEC voor?

AIESEC (uitgesproken als eye-sek) was oorspronkelijk een acroniem afkomstig uit het Frans. Het stond voor "Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales". AIESEC wordt niet langer als acroniem gebruikt, maar gewoon als de naam van de organisatie.
Leden van AIESEC staan bekend als "AIESECers".

Wat betekent door jeugd gerund?

AIESEC is een wereldwijd netwerk van jonge leiders onder de 30 jaar, die gezamenlijk streven naar verbetering van onszelf en de gemeenschappen om ons heen. Wij zijn gepassioneerd door wereldproblemen, leiderschapsontwikkeling, cultureel begrip en ervaringsleren.
De organisatie omspant in totaal +100 landen en gebieden. In al die landen wordt elk aspect van de activiteiten van AIESEC beheerd door studenten en pas afgestudeerden.
We werken al sinds onze oprichting op deze manier, waardoor we al meer dan 75 jaar uniek zijn "door jongeren, voor jongeren". De wereldwijde leiderschapsteams worden jaarlijks door de leden gekozen.

Wat betekent het dat je onafhankelijk en onpartijdig bent?

AIESEC heeft geen vooraf bepaalde of officieel aanvaarde politieke strekking of abonnement. Wij zijn geen ondergeschikte of afhankelijke entiteit van andere organen in ons werk of besluitvorming.
Wij hebben een raadgevende status bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC), zijn aangesloten bij de DPI van de VN, lid van de ICMYO, en erkend door de UNESCO.

Wanneer is AIESEC opgericht?

AIESEC werd in 1948 opgericht door de 7 oprichtende landen, waaronder Nederland. Het werd opgericht door Jean Choplin (Frankrijk), Bengt Sjøstrand (Zweden) en Dr. Albert Kaltenthaler (Duitsland). Meer dan 75 jaar later zijn we aanwezig in +100 landen en gebieden.

Wie kan AIESECer zijn?

Iedereen die in principe gelooft in de AIESEC visie. Als je onze missie ondersteunt, leeft naar onze organisatorische waarden of lid bent van AIESEC.
Dit kan ook onze partners omvatten, die zich verhouden tot onze organisatorische waarden en visie. Maar ook ouders, vrienden ... maken deel uit van onze organisatie, door ons voortdurend te steunen in onze leiderschapsontwikkelingstrajecten.