4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen op vallen in een grote pool van sollicitanten.

 

1. Professioneel en netjes ontwerp

Het is een mythe dat een vet en indrukwekkend CV de aandacht van recruiters zal trekken. Besteed in plaats daarvan meer aandacht aan de lay-out en hoe de informatie wordt gepresenteerd. Maak gebruik van kopjes en opsommingstekens om eerdere ervaring netjes te ordenen en op te sommen jouw . Houd ook vast aan een consistent systeem van opmaak voor alle informatie zoals bedrijfsnamen, tijdschema's of details.

Een goed gepresenteerd CV maakt het voor recruiters aangenamer en duidelijker om de belangrijkste informatie te screenen. Eenvoudig en minimaal zijn helpt jouw CV ook om door de nieuwe "poortwachters" zoals automatische en AI-screeningplatforms heen te komen.

 

2. Gebruik de relevante sleutelwoorden

Het lijdt geen twijfel dat jouw CV relevant moet zijn voor de banen waarop u solliciteert. Vermijd het sturen van hetzelfde cv naar verschillende functies en bedrijven. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Het doel is de volgende stap te bereiken in plaats van de meeste cv's te versturen.

Neem daarom de tijd om de functieomschrijving door te lezen en probeer de sleutelwoorden ook in jouw CV te implementeren. Zinnen als "SEO", "engaging content", "social media management",... zijn bijvoorbeeld opvallend voor een Social Media Marketing functie. Door dit te doen, vergroot jouw de kans om door zowel een AI als een handmatig screeningsproces te komen.

 

3. Specifieke naam voor jouw CV

Meestal onderschatten we het belang van de bestandsnaam van ons Curriculum Vitae. Het is gebruikelijk en snel om jouw bestand "CV" te noemen, maar het is niet de meest optimale manier. Wees specifieker!

Soms moeten recruiters jouw CV downloaden op hun computer. Laten we daarom beter nadenken en het bestand jouw een betere naam geven. Het moet ten minste jouw naam en de functie bevatten.

Ex: CV-John-Doe, CV-John-Doe-Marketing

Dit voorkomt dat jouw cv verloren gaat in een pool van cv's met dezelfde naam en helpt het op te vallen als iemand een rommelige Download-map heeft.

 

4. Controleren en opnieuw controleren

Vergeet ten slotte niet jouw CV te herlezen. Een kleine grammaticale of spelfout kan ook leiden tot een slechte indruk. Je kunt dit controleren met AI-tools of met een echte vriend. Het is fijn als iemand jouw Curriculum Vitae leest en je constructieve feedback geeft om het te verbeteren.

 

Een CV is als het ware de eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek. Steek daarom wat tijd en moeite in het maken van een geschikt en relevant Curriculum Vitae.

Ik hoop dat deze tips helpen jouw cv op te laten vallen en jouw kansen op de volgende stap te vergroten! Veel succes!


Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!