Stages in het buitenland - AIESEC in Nederland
global talent programma

6 – 78

weken

10+

vakgebieden

Salaris en/of huisvesting

Inbegrepen

culturen

Ervaar nieuwe culturen

Er gaat niets boven leven in een nieuw land, werken met mensen van over de hele wereld. Stel je voor wat je allemaal zou kunnen leren!

professioneel

Word een professional

Werk in een bedrijf in het buitenland en doe levenslange vaardigheden op die je kunt gebruiken in jouw toekomstige carrière. Doe ervaring op als professional

comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Als je geen nieuwe dingen probeert en ervaart, zul je nooit je volledige potentie ontdekken. Daag jezelf uit, en ontdek de beste versie van jezelf.

Waar kun je heen?

De afgelopen jaren hebben we met tal van partnerschappen en landen kunnen samenwerken om jongeren te mobiliseren om nieuwe culturen te ervaren. We bouwen deze partnerschappen op om de beste kwaliteit van onze projecten en nauwe communicatie met de AIESEC kantoren in het buitenland te garanderen. Bekijk ze!

Wat zijn onze belangrijkste werkterreinen?

Ons aanbod verandert elke week! Samen kijken we of er een vacature is die past bij jouw achtergrond. Hieronder vind je de belangrijkste vakgebieden waarin we mogelijkheden bieden. Soms hebben we ook mogelijkheden buiten deze vakgebieden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen of we een vacature hebben die past bij jouw achtergrond!

Bron: BP Trends

Bedrijfskunde

Informatie Technologie

Marketing

Engineering

Financiën

Bedrijfsontwikkeling

Andere

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Alle nieuwe bestemmingen, projecten en vergoedingen op een rij.

Het hele jaar door

 De duur van onze stages varieert tussen kort (6-12 weken), middellang (3-12 maanden) en langlopend (1 - 1,5 jaar). Je kunt ervaring opdoen op jouw gebied tijdens jouw bachelor of na jouw masters om een kickstart te geven aan jouw internationale carrière. De startdata zijn het hele jaar door, dus je kunt volgende maand al beginnen of jouw stage plannen voor de zomer!

flexibele startdatum stage

Hoe werkt het?

In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden om een project te vinden dat je leuk vindt en dat past bij jouw persoonlijke behoeften en we zullen je helpen om je voor te bereiden op jouw tijd in het buitenland. In het buitenland zal een ander AIESEC kantoor jouw ondersteunend systeem zijn tijdens jouw ervaring.

zoeken naar stage

1. Zoek

solliciteer naar een stage in het buitenland

2. Solliciteer

sollicitatiegesprek stage

3. Interview

onderteken het contract

4. match

ga naar het buitenland op jouw stage

5. Ga

Wat krijg je?

duidelijke en gemakkelijke communicatie

Persoonlijke begeleiding van begin tot eind

Wij zijn er om u te ondersteunen! Voor de ervaring met het voorbereiden van een visum, het boeken van vluchten en tijdens door luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job

betaalbare stage-ervaring

Eerlijke prijzen

Wat is het beste wat geld kan kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winst maken, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jou. 

betaalbare stage

Eerlijke ervaringen

U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud. 

Ervaringen van anderen

Romy Horeman - Brazilië

Een internationale ervaring vol lokale cultuur, maar met de voordelen van internationale vrienden! Ik had het voor geen goud willen missen!

Niek Jansen - Roemenië

Ik heb het gevoel dat ik zowel harde als zachte vaardigheden heb geleerd die nuttig zijn in het leven. Ook alle herinneringen maakten het een succes! Het was een intense ervaring waarin ik mezelf beter heb leren kennen!

Annabel Koppes - Portugal

Ik ontdekte de wereld van influencer marketing, tech bedrijven, coderen, annoteren, lunchen op het strand, surfen, culturen ontmoeten, groene wijn, veel eten, geweldige mensen ontmoeten, over mezelf leren, mezelf ontwikkelen en heel veel plezier hebben. Deze ervaring heeft me veel geleerd over de professionele wereld maar ook over mezelf en mijn toekomst.Ik mis het nu al en ik kan het echt aan iedereen aanraden!

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!

Vaak gestelde vragen

Wanneer kan ik een beroepsstage doen?

Er zijn het hele jaar door projecten beschikbaar. De meeste stages lopen echter ofwel in de zomer (juni-augustus) of in de winter (december-februari).

Word ik betaald?

Ja, je krijgt betaald. Het loon verschilt per gelegenheid, maar dit wordt altijd aangegeven in onze online portal. Het is altijd voldoende voor huisvesting en meestal ook voor jouw eten. Ter indicatie: studenten die via AIESEC stage lopen in Amsterdam verdienen ongeveer 1150 euro netto per maand.

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met solliciteren?

In het algemeen adviseren wij om drie tot vier maanden van tevoren te beginnen met solliciteren. Op dat moment zijn de meeste projecten voor de tijd dat je zou willen gaan beschikbaar en heb je nog tijd om rond te kijken en je voor verschillende projecten aan te melden.

Wat is de juiste achtergrond en hoe belangrijk is die?

De meeste Global Talent stages houden verband met economie en bedrijfskunde. Projecten voor studies zoals (internationale) bedrijfskunde, economie, supply chain management, strategisch management zijn heel gebruikelijk. Daarnaast hebben we ook veel IT, marketing en engineering stages. Weet je niet zeker of jouw profiel een match is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw lokale AIESEC kantoor.

Heb ik een minimum aantal ECTS nodig?

Formeel gezien is er geen minimumaantal ECTS vereist. We raden studenten echter wel aan om ten minste 120 ECTS te behalen voordat ze zich aanmelden, omdat dit de kans dat jouw wordt goedgekeurd voor een stage aanzienlijk zal vergroten.

Ik studeer aan het HBO, kan ik dan toch een beroepsstage bij AIESEC doen?

Ja dat kan! Sinds 2016 mogen ook HBO-studenten met AIESEC naar het buitenland.

In welke landen kan ik in het buitenland stage lopen?

De mogelijkheden in het portaal komen uit de hele wereld, aangezien AIESEC in meer dan 100 landen aanwezig is!