5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan - AIESEC in Nederland

5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan

De gevolgen van de klimaatverandering komen duidelijk aan het licht in de vorm van een toename van natuurverschijnselen zoals aardbevingen, overstromingen en tropische cyclonen. We kunnen niet langer ontkennen dat klimaatverandering een van de meest urgente mondiale problemen is. Mensen hebben vaak het gevoel dat je geen verschil kunt maken ten opzichte van grote bedrijven en regeringen. Elke bijdrage telt echter.Paragraaf 1.10.32 van "de Finibus Bonorum et Malorum", geschreven door Cicero in 45 voor Christus.

1. Verminder jouw carbon footprint...

Verminderen. Hergebruiken. Recycleer.

Je hebt het al eerder gehoord, maar het blijft een goed advies. De productie van producten produceert gemiddeld 4-8 pond CO2 voor elk pond geproduceerd product.

Gebruik een laptop in plaats van een desktop, haal de stekker uit de telefoonoplader jouw , koop een e-reader in plaats van te printen, je kunt zelfs proberen producten te kopen die minder verpakking hebben!

En als je echt in bent voor een uitdaging, geef jezelf dan een 21-daagse uitdaging. Daag jezelf uit om 21 dagen vegetarisch te eten. Of om 21 dagen lang elke dag minder dan 4 minuten te douchen. Dit is net genoeg tijd om iets een gewoonte te laten worden in jouw systeem!

2. Gloeilampen vernieuwen

Om de uitstoot van broeikasgassen met 9 miljard pond (ongeveer 800.000 auto's) te verminderen, zouden we ongeveer 1 gloeilamp per huishouden in de VS moeten overschakelen op gloeilampen met Energy Star-keurmerk. Het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen is een cruciaal element in de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatveranderingen! Laten we het doen!

3. Minder vlees eten

De vleesindustrie veroorzaakt naar schatting 20% van de door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Bovendien is ongeveer 7500 liter water nodig om 500 g rundvlees te produceren. Afstappen van een vleesrijk dieet zou de negatieve impact op het milieu dan ook aanzienlijk verminderen.

4. Efficiënt omgaan met water

Door de doucheduur op jouw met ongeveer 4 minuten per dag te verkorten, bespaart u meer dan 13000 liter water per jaar. U bespaart niet alleen water. U bespaart ook de energie die wordt gebruikt om het water te verwarmen. Bovendien kunt u de kraan dichtdraaien als u jouw tanden poetst en het toilet niet langer als vuilnisbak gebruiken, omdat u 8 liter schoon water morst om het door te spoelen.

5. Op de hoogte blijven en bewust maken

Om de mate waarin u het milieu positief kunt beïnvloeden te vergroten, zou u jouw kennis kunnen delen met vrienden, collega's en familie. Hoe meer mensen hun gewoonten enigszins veranderen, hoe groter het effect zal zijn. Wil je meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Bekijk dan zeker de VN-pagina over SDG 13!

Wat gaat u doen om de klimaatverandering te helpen bestrijden?

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!