Persbericht | Een platform voor jongeren - AIESEC in Nederland

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag.
Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar!

Wat is Youth Speak Forum (YSF)?

Youth Speak Forum is een evenement dat jongeren duidelijk maakt hoe zij kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals door middel van boeiende en inspirerende gastgesprekken en workshops. Dit evenement wil jongeren een platform geven om hun mening te uiten, de dialoog aan te gaan met vertegenwoordigers van grote organisaties en de overheid over mondiale vraagstukken en de aanwezigen oproepen tot actie.

Dit jaar behandelen we SDG 10, dat betrekking heeft op het verminderen van ongelijkheid, en ook daar kijk ik nu al erg naar uit! SDG 10

 

Wat was jouw favoriete ding over YSF?

Ik vond de diversiteit van de aanwezige bedrijven erg leuk. Natuurlijk waren er bedrijven die in de duurzaamheidssector werkten. Je hebt ook andere bedrijven die niet direct bijdragen aan de SDG's, maar toch hun werk en inspanningen laten zien om bij te dragen aan een meer duurzame en inclusieve toekomst.

 

Waarom zouden jongeren naar YSF moeten gaan?

Ik vind het echt gaaf, dat je inzicht krijgt in hoe bedrijven omgaan met maatschappelijke problemen. Zo kun je ook de professionele wereld beter begrijpen. Het is ook heel gemakkelijk om sprekers op het evenement te benaderen en een dieper gesprek aan te gaan.
Daarnaast zijn de keynotes erg indrukwekkend. En in het algemeen is de hele agenda zo opgesteld, dat je je niet verveelt omdat er veel afwisseling is tussen workshops, keynotes en paneldiscussies.
Ik kijk er ook echt naar uit om meer te leren over SDG 10. aangezien het er een is die ons overal omringt.

Waarom denkt u dat SDG 10 belangrijk is?

Dat is eerlijk gezegd moeilijk te beantwoorden, want het zou inmiddels zo vanzelfsprekend moeten zijn waarom we aan deze SDG moeten werken en waarom het belangrijk is om ons te richten op het verminderen van ongelijkheid!

Omdat iedereen dezelfde kansen zou moeten hebben. Ik ben zelf bevoorrecht opgegroeid, maar andere mensen moeten veel harder werken om hetzelfde niveau te bereiken. En dat komt meestal door willekeurige factoren die we niet eens kunnen beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld waar we geboren zijn, tot welke seksuele geaardheid we behoren... Dit eist niet alleen zijn tol op jouw in het sociale en economische leven, maar ook in de geestelijke gezondheid op de lange termijn.

 


Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!