Health Project

met aiesec.

De Health Project is voor jongeren die willen bijdragen aan een gezondere wereld

De Health Project is een mogelijkheid tot vrijwilligerswerk voor jongeren met een gezondheidsgerelateerde studie- of werkachtergrond.

health project

6-8

weken

3

vakgebieden

huisvesting

Inbegrepen

culturen

Ervaar nieuwe culturen

Er gaat niets boven leven in een nieuw land, werken met mensen van over de hele wereld. Stel je voor wat je allemaal zou kunnen leren!

reis

Krijg een nieuwe kijk op wereldwijde gezondheidssystemen

Durf anders te zijn! Draag bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 3: goede gezondheid en welzijn en verbreed jouw perspectief op institutionele, mentale of fysieke gezondheid.

comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Als je geen nieuwe dingen probeert en ervaart, zul je nooit je volledige potentie ontdekken. Daag jezelf uit, en ontdek de beste versie van jezelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Alle nieuwe bestemmingen, projecten en vergoedingen op een rij.

Projecten & Bestemmingen

Op Health Project leert u hoe de geestelijke, lichamelijke en institutionele gezondheidszorg in een vreemd land functioneert. En u kunt bijdragen aan de verbetering ervan. Je krijgt een unieke kans om een verschil te maken terwijl je jouw kennis en vaardigheden ontwikkelt over een van de drie pijlers waarop de gezondheidszorg is gebaseerd.

Kies een van onze projecten in India, Ghana, Oeganda en Tanzania!

 

stagiair van de Medicine Project in Ghana

Ghana

Stagiaire geneeskunde in een ziekenhuis in Uganda met collega's

Uganda

Stagiaire geneeskunde in een ziekenhuis in Uganda met collega's

India

Tanzania

Aanmeld deadline

De Health Project, Nour Project en Medicine Project worden twee keer per jaar aangeboden. De aanvraagrondes voor de projecten openen in oktober en maart. De volgende deadline voor de Health Project is in oktober.

sdg 3
Zet jouw eigen gezondheidscampagne op!

Met The Health Project zet je je als vrijwilliger in voor Sustainable Development Goal #3. Je verbreedt jouw kennis over internationale gezondheidsgerelateerde systemen door jouw eigen gezondheidscampagne op te zetten. Maar laten we eerlijk zijn. Je gaat de wereld niet veranderen door een zes weken durend vrijwilligersproject. Wij richten ons op leiderschapsontwikkeling, dus met impact bedoelen we vooral de impact die je op jezelf kunt maken. Door te leren van een andere cultuur en ervaring op te doen in een nieuwe omgeving, willen we de mindset en vaardigheden van een toekomstige leider ontwikkelen.

Hoe werkt het?

In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden bij het vinden van een project dat je leuk vindt en dat aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en we zullen je helpen bij de voorbereiding van jouw de tijd in het buitenland. In het buitenland zal een ander AIESEC kantoor jouw ondersteunend systeem zijn tijdens de jouw ervaring.
Lees meer over het proces >

1. Voorbereidingsprogramma

Voordat u naar het buitenland reist, volgt u een nationaal voorbereidingsprogramma. Hier wordt u voorbereid op de werkomstandigheden die u kunt verwachten in de ziekenhuizen en NGO's in het buitenland, evenals op de mogelijke cultuurschok waarmee u te maken zult krijgen. Verder ligt in deze fase de nadruk op bewustwording van mondiale gezondheidskwesties.

voorbereiding nour
gezondheidsproject

2. Project in het buitenland

In de maand december tot maart (wintereditie) of juni tot september (zomereditie) reist u naar het buitenland om gedurende zes tot acht weken deel te nemen aan een vrijwilligerservaring. Op basis van jouw voorkeur word je toegewezen aan een gezondheidsinstelling in Ghana, Oeganda, India of Tanzania in jouw voorgestelde verblijfsperiode.

3. Reïntegratieprogramma

Bij terugkomst in Nederland ontmoet u de andere deelnemers om de ervaringen op jouw te delen en de uitdagingen te bespreken waarmee u werd geconfronteerd. Deze fase is bedoeld om u aan te moedigen na te denken over de kennis die u tijdens de uitwisseling hebt opgedaan en hoe u die kunt toepassen op jouw in het dagelijks leven en in de praktijk van de gezondheidszorg.

voorbereiding nour

Wat krijg je?

bijstand

Persoonlijke begeleiding van begin tot eind

Wij zijn er om u te ondersteunen! Voor de ervaring met het voorbereiden van een visum, het boeken van vluchten en tijdens door luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job

prijzen

Eerlijke prijzen

Wat is het beste wat geld kan kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winst maken, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jou. 

ervaringen

Eerlijke ervaringen

U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud. 

Getuigenis

Hansol Min - Ghana

Afgelopen zomer wilde ik meer bekendheid geven aan gezondheidskwesties in Ghana, dus deed ik mee aan de Health project. Ik ontwierp mijn eigen gezondheidscampagne met als doel bewustzijn te creëren over menstruatie en persoonlijke hygiëne. Het was een geweldige ervaring en ik had het gevoel dat ik echt iets bereikt had met mijn project.

Interesse?

Meld je aan via de link hieronder!

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Health Project?

Het basistarief voor deelname aan de Health Project is 349€. In ruil daarvoor krijgt u volledige persoonlijke begeleiding gedurende jouw gehele ervaring zowel in Nederland als in het buitenland, alsmede een uitgebreide voorbereiding en re-integratie.

Het lokale AIESEC-comité in het land van bestemming zorgt voor huisvesting en het ophalen van de luchthaven, maar de vlucht is niet inbegrepen.

Wat is het verschil tussen de Health Project en de Medicine Project?

Hoewel de Health Project voortkomt uit het succes van de Medicine Project, en beide betrekking hebben op het leren over buitenlandse gezondheidszorgsystemen, zijn de projecten zeer verschillend. De Medicine Project is een observatieproject in een Afrikaans ziekenhuis waarbij studenten geneeskunde de processen in het ziekenhuis leren kennen en positief beïnvloeden. De Health Project's scope is breder dan alleen ziekenhuizen. Op Health Project kunnen studenten ook bij NGO's werken om te leren over een van de drie soorten gezondheid: geestelijke, lichamelijke en institutionele gezondheid, om zo een positieve invloed uit te oefenen op het sociale welzijn van een buitenlandse gemeenschap.

Ik weet nog niet zeker of dit het juiste voor mij is, kan ik met iemand persoonlijk praten?

Ja, u kunt een e-mail sturen naar health.project@aiesec.net en wij zorgen ervoor dat u in contact komt met iemand van het dichtstbijzijnde AIESEC kantoor voor een koffiegesprek.

Wanneer zal ik naar het buitenland kunnen gaan?

Zomer 2023 of Winter 2023/2024

Heb ik een visum nodig om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland?

Ja, een lid van het lokale AIESEC-bestuur in jouw city zal u helpen bij het aanvragen van een visum.

Wil je meer weten?

Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen

Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen