Health Project
met aiesec.
De Health Project is voor jongeren die willen bijdragen aan een gezondere wereld
De Health Project is een kans voor jonge mensen met een gezondheidsgerelateerde achtergrond in studie of werk of mensen met een algemene interesse in wereldwijde gezondheidszorg.

6
weken
2
werkvelden
huisvesting
Inbegrepen

Ervaar nieuwe culturen
Er gaat niets boven leven in een nieuw land, werken met mensen van over de hele wereld. Stel je voor wat je allemaal zou kunnen leren!

Krijg een nieuwe kijk op wereldwijde gezondheidssystemen
Durf anders te zijn! Draag bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 3: goede gezondheid en welzijn en verbreed jouw perspectief op institutionele, mentale of fysieke gezondheid.

Kom uit jouw comfortzone
Als je geen nieuwe dingen probeert en ervaart, zul je nooit je volledige potentie ontdekken. Daag jezelf uit, en ontdek de beste versie van jezelf.
Projecten & Bestemmingen
Op Health Project ervaar je hoe de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg in een vreemd land werkt. Je krijgt een unieke kans om een verschil te maken en tegelijkertijd jouw kennis en vaardigheden uit te wisselen over een van de twee pijlers waarop de gezondheidszorg is gebaseerd.
Kies een van onze projecten in Sri Lanka, Egypte, Oeganda, Kenia en Brazilië!

Uganda

Egypte

Sri Lanka

Kenia

Brazilië
Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!
Aanmeld deadline
De Health Project, Nour Project en Medicine Project worden twee keer per jaar aangeboden. De aanvraagrondes voor het project openen in oktober en maart. De volgende deadline voor Health Project is 31 maart.


Met The Health Project zet je je als vrijwilliger in voor Sustainable Development Goal #3. Je verbreedt jouw kennis over internationale gezondheidsgerelateerde systemen door jouw eigen gezondheidscampagne op te zetten. Maar laten we eerlijk zijn. Je gaat de wereld niet veranderen door een zes weken durend vrijwilligersproject. Wij richten ons op leiderschapsontwikkeling, dus met impact bedoelen we vooral de impact die je op jezelf kunt maken. Door te leren van een andere cultuur en ervaring op te doen in een nieuwe omgeving, willen we de mindset en vaardigheden van een toekomstige leider ontwikkelen.
Hoe werkt het?
In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden bij het vinden van een project dat je leuk vindt en dat past bij jouw persoonlijke behoeften en we zullen je helpen bij de voorbereiding op jouw tijd in het buitenland. In het buitenland zal een ander AIESEC kantoor jouw je ondersteunen tijdens je jouw ervaring.
1. Seminar ter voorbereiding op vertrek
Voordat je naar het buitenland reist, woon je een nationaal voorbereidingsseminar voor vertrek bij. Hier word je voorbereid op de werkomstandigheden die je kunt verwachten in de ziekenhuizen en NGO's in het buitenland, maar ook op de mogelijke cultuurschok waarmee je te maken krijgt. Verder richt deze fase zich op het vergroten van het bewustzijn voor mondiale gezondheidskwesties.


2. Project in het buitenland
In de maand december tot maart (wintereditie) of juni tot november (zomereditie) reis je naar het buitenland om gedurende zes weken deel te nemen aan een vrijwilligerservaring. Op basis van jouw voorkeur, word je toegewezen aan een gezondheidsinstelling in Kenia, Oeganda of India in jouw voorgestelde verblijfsperiode.
3. Reïntegratieprogramma
Bij terugkomst in Nederland ontmoet u de andere deelnemers om de ervaringen op jouw te delen en de uitdagingen te bespreken waarmee u werd geconfronteerd. Deze fase is bedoeld om u aan te moedigen na te denken over de kennis die u tijdens de uitwisseling hebt opgedaan en hoe u die kunt toepassen op jouw in het dagelijks leven en in de praktijk van de gezondheidszorg.

Wat krijg je?

Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Wij zijn er om u te ondersteunen! Voor de ervaring met het voorbereiden van een visum, het boeken van vluchten en tijdens door luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job

Eerlijke prijzen
Wat is het beste wat geld kan kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winst maken, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jou.

Eerlijke ervaringen
U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud.
Getuigenis
Interesse?
Meld je aan via de link hieronder!

Vaak gestelde vragen
Wat zijn de kosten van de Health Project?
Het basistarief voor deelname aan de Health Project is 349€. In ruil daarvoor krijgt u volledige persoonlijke begeleiding gedurende jouw gehele ervaring zowel in Nederland als in het buitenland, alsmede een uitgebreide voorbereiding en re-integratie.
Het lokale AIESEC-comité in het land van bestemming zorgt voor huisvesting en het ophalen van de luchthaven, maar de vlucht is niet inbegrepen.
Wat is het verschil tussen de Health Project en de Medicine Project?
Hoewel de Health Project voortkomt uit het succes van de Medicine Project, en beide betrekking hebben op het leren over buitenlandse gezondheidszorgsystemen, zijn de projecten zeer verschillend. De Medicine Project is een observatieproject in een Afrikaans ziekenhuis waarbij studenten geneeskunde de processen in het ziekenhuis leren kennen en positief beïnvloeden. De Health Project's scope is breder dan alleen ziekenhuizen. Op Health Project kunnen studenten ook bij NGO's werken om te leren over een van de drie soorten gezondheid: geestelijke, lichamelijke en institutionele gezondheid, om zo een positieve invloed uit te oefenen op het sociale welzijn van een buitenlandse gemeenschap.
Ik weet nog niet zeker of dit het juiste voor mij is, kan ik met iemand persoonlijk praten?
Ja! Je kunt een e-mail sturen naar healthproject@aiesec.nl en wij zorgen ervoor dat je in contact komt met iemand van het dichtstbijzijnde AIESEC-kantoor voor een koffiegesprek.
Wanneer zal ik naar het buitenland kunnen gaan?
Winter 2023/2024 of zomer 2024
Heb ik een visum nodig om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland?
Ja, een lid van het lokale AIESEC-bestuur in jouw city zal u helpen bij het aanvragen van een visum.
Wil je meer weten?
Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen
Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen