Global Volunteer - AIESEC in Nederland
global volunteer logo

6 – 8

weken

6

projecten

vrijwilliger die nieuwe culturen verkent

Ervaar nieuwe culturen

Er gaat niets boven het verblijf in een vreemd land, leven en vrijwilligerswerk doen met mensen uit de hele wereld, blootgesteld worden aan verschillende standpunten en manieren van leven.

de wereld rondreizen als vrijwilliger

Een impact maken

Op een Global Volunteer project met AIESEC werk je aan het aanpakken van de problemen waar je het meest gepassioneerd over bent met een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

vrijwilliger met een unieke reis

Daag jezelf uit

Onze projecten zitten vol mogelijkheden om iets nieuws te proberen, je uit jouw comfortzone te halen en de beste versie van jezelf te ontdekken - want groei gebeurt buiten jouw comfortzone!

Onze projecten

Ontdek onze Global Volunteer projecten in het buitenland, elk gewijd aan het bereiken van 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen tegen 2030.
Alle projecten duren deze zomer 6-8 weken.

Project Aarde Leiders

Deze projecten willen bijdragen aan SDG's 13, 14 en 15 door gemeenschappen te informeren over klimaatverandering en actieplannen op te stellen om kritieke factoren die het milieu beïnvloeden te verminderen.

Eerlijk Toekomstproject

Dit project wil bijdragen aan SDG's 5, 8 en 10 door educatieve ruimten over de basisprincipes van ongelijkheid te bevorderen en lokale initiatieven te stimuleren om discriminatie en ongelijkheid in de gemeenschap aan te pakken.

Onderwijs project

Dit project wil bijdragen aan SDG 4 door bewustzijn te genereren en betrokkenheid en educatieve ruimtes te stimuleren voor beter onderwijs en kennis over de SDG.

Het Nour Project

De Nour Project is een vrijwilligerservaring in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA) om het interculturele begrip tussen Europa en de MENA-regio te verbeteren.

Het Medicine Project

De Medicine Project is een observationele stage op verschillende afdelingen in het Zuiden voor geneeskundestudenten vanaf het tweede jaar in Nederland.

Het Health Project

De Health Project is een kans voor jonge mensen met een gezondheidsgerelateerde achtergrond in studie of werk of mensen met een algemene interesse in wereldwijde gezondheidszorg.

Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!

ontwerp denken idee global volunteer kleur

De impact die je zult maken

Laten we eerlijk zijn. Je gaat de wereld niet veranderen door een zes weken durend vrijwilligersproject. Wij richten ons op leiderschapsontwikkeling, dus met impact bedoelen we vooral de impact die je op jezelf kunt maken. Door te leren van een andere cultuur en ervaring op te doen in een nieuwe omgeving, willen we de mindset en vaardigheden van een toekomstige leider ontwikkelen. En als je je volledig inzet voor jouw project, wie weet wat je ook voor andere mensen kunt betekenen.

Hoe werkt het?

In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden bij het vinden van een project dat je leuk vindt en dat aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en we zullen je helpen bij de voorbereiding van jouw de tijd in het buitenland. In het buitenland zal een ander AIESEC kantoor jouw ondersteunend systeem zijn tijdens de jouw ervaring.
Lees meer over het proces >

zoeken naar global volunteer project

1. Zoek

aanmelden voor vrijwilligersproject

2. Solliciteer

interview voor vrijwilligersproject in het buitenland

3. Interview

word gematcht en word vrijwilliger

4. match

naar het buitenland gaan op global volunteer project

5. Ga

Wat krijg je?

duidelijke en gemakkelijke communicatie

Persoonlijke begeleiding van begin tot eind

Wij zijn er om u te ondersteunen! Voor de ervaring met het voorbereiden van een visum, het boeken van vluchten en tijdens de luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job.

betaalbare projecten door eerlijke prijzen

Eerlijke prijzen

Wat is het beste wat je met geld kunt kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winstoogmerk hebben, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jou.

deel jouw ervaring

Eerlijke ervaringen

U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud.

Ervaringsverhalen

Global Volunteer, Brechje, in Colombia

Maria Masseurs - Sri Lanka

De studenten lieten me echt zien dat ze blij waren dat ik er was en dat ze over mij en mijn cultuur wilden leren en dat ze hun kennis over hun cultuur met mij wilden delen.

Het meest gedenkwaardige moment was het vieren van het Sri Lankaanse Nieuwjaar met de studenten tijdens een festival georganiseerd door de school en de studenten.

Eerlijke toekomst

 

Jochem, een vrijwilliger in Indonesië

Jochem Claes - Indonesië

 

Het belangrijkste doel van mijn project was om een lokaal dorp in de buurt van Bandung, Indonesië te helpen met de groei van hun lokale bedrijf.

Mijn belangrijkste doel was om samen te werken met de grootste technische universiteit in Bandung, zodat ze vaker kunnen verkopen. Al met al een geweldige ervaring waarin ik veel heb geleerd!

Onderwijs project

 

Global Volunteer Nadine op een project in Indonesië

Nadine Klibingat - Indonesië

 

Het Mahidana 5.0 project is een milieuproject dat zich richt op SDG 15, leven op het land. Met behulp van verschillende acties en activiteiten hebben we geprobeerd om een van de grootste milieuproblemen in Azië, afval- en plasticbeheer, te helpen oplossen.

Als groep vrijwilligers van over de hele wereld hebben we onze kennis en ervaringen gebruikt om bewustzijn te creëren voor plasticgerelateerde problemen en gevolgen en om innovatieve oplossingen te bieden aan de lokale gemeenschappen.

Leiders op aarde

Interesse?

Zet de eerste stap.

Registreer op onze website om een gratis consultatiegesprek te plannen met een van onze kantoren!

Vaak gestelde vragen

Wanneer kan ik een vrijwilligersproject doen?

Projecten zijn het hele jaar door beschikbaar, dus je kunt op elke datum gaan. De drukste tijden voor projecten zijn echter tijdens de zomervakantie!

Word ik betaald?

Global Volunteer is op zich een niet-betaald project waarbij vaak accommodatie wordt verstrekt, evenals voedsel/vervoer voor sommige projecten.

Als je op zoek bent naar een betaald project in het buitenland, bekijk dan onze Global Talent projecten.

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met solliciteren?

Het matchingsproces voor een global volunteer project kan heel snel gaan.

Wil je zeker weten dat je aan een goed project wordt gekoppeld en wil je op tijd een vliegticket kopen? Dan moet je je nu inschrijven!

In welke landen heeft AIESEC mogelijkheden?

AIESEC is aanwezig in meer dan 100 landen! We werken echter samen met onze partners.
Global Talent partners: Portugal, Brazilië, Oostenrijk, Roemenië, Griekenland, India, Servië, België en Spanje.
Global Volunteer partners: Turkije, Brazilië, Italië, India, Portugal, Roemenië, Griekenland, Mexico, Servië en Spanje.