NOUR Project - AIESEC in Nederland

NOUR Project

met aiesec.
Culturen verbinden: Krijg nieuwe perspectieven op de MENA-regio
De Nour Project is een vrijwilligerservaring in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA) om het interculturele begrip tussen Europa en de MENA-regio te verbeteren.
Nour Project

6

weken

MENA

regio

huisvesting

geleverd

culturen
Verdieping van jouw inzicht in de MENA-regio
Wat weet u al over het Midden-Oosten en Noord-Afrika? Door op Nour Project te gaan, ervaar je hoe het is om in de regio te leven en leer je meer over de cultuur van het land waar je naartoe reist.
reis
Verspreid intercultureel bewustzijn
Ervaar hoe de MENA-regio echt is en verspreid deze boodschap naar anderen in jouw gemeenschap. Daag de vooroordelen van anderen uit via de platforms die de Nour Project u biedt. Draag bij tot een meer genuanceerd begrip van de MENA-regio.
comfortzone
Duw jezelf uit jouw comfortzone
Dompel jezelf onder in een andere cultuur en laat jouw eigen ervaringen en perspectieven los. Sta open voor andere manieren van leven en dingen bekijken. jouw De ervaring zal zeker uitdagend zijn, maar hierdoor zul je veel over jezelf en anderen leren.
Projecten & Bestemmingen

De huidige beschikbare bestemmingen zijn Tunesië, Egypte en Türkiye.

In de zomer kunnen er echter bestemmingen bijkomen. U kunt een koffiegesprek boeken om meer te weten te komen over de huidige vacatures. Waar je ook gepassioneerd over bent, er is een grote diversiteit aan soorten projecten waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van projecten die we in het verleden hebben aangeboden, maar ons aanbod verandert elk jaar!

Türkiye

Egypte

Tunesië

Tunesië

1.

Geef Engelse les aan kinderen in Tunesië

Help mee op een school door kinderen Engels te leren in Sfax.

 

2.

Onderzoek duurzaamheid kust in Tunesië

Onderzoek doen en workshops organiseren over duurzaamheid aan de kust en zeeschildpadden in Monastir. 

 

3.

Werken bij een vrouwelijk startend bedrijf in Egypte

Lokale gemeenschappen helpen met het opbouwen en promoten van duurzame toeristische activiteiten die inkomsten kunnen genereren en de werkgelegenheid in Caïro kunnen stimuleren. 

 

Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!

Aanmeld deadline

De Health Project, Nour Project, en Medicine Project worden twee keer per jaar aangeboden. De aanvraagrondes voor het project openen in oktober en maart. De volgende deadline voor de Nour project is 31 maart..

impact
Wat het betekent om culturen te verbinden
Door op Nour Project te gaan, krijg je de kans om de MENA-regio zelf te ervaren. Je zult in staat zijn om jouw eigen vooroordelen en vooroordelen in twijfel te trekken en een nieuw perspectief te krijgen op het land waar je naartoe gaat. Ook al breng je jouw tijd door in de MENA regio als vrijwilliger voor een NGO, je gaat niet de wereld veranderen door middel van een zes weken durend vrijwilligersproject. Wij richten ons op intercultureel begrip, dus met impact bedoelen we vooral de impact die je zult hebben op andere mensen door de creatie van jouw ervaringsproject.
Hoe werkt het?

In Nederland zullen we je persoonlijk begeleiden om een project te vinden dat je leuk vindt en dat past bij jouw persoonlijke behoeften en we zullen je helpen om je voor te bereiden op jouw tijd in het buitenland. In het buitenland zal een ander AIESEC kantoor jouw ondersteunend systeem zijn tijdens jouw ervaring.

1. Voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingsprogramma vindt plaats in november en in mei. Het bestaat uit één of meerdere voorbereidingsdagen waar je kennismaakt met de andere Nour-deelnemers en workshops en seminars krijgt die je voorbereiden op jouw buitenlandervaring. Dit kan bijvoorbeeld een lezing zijn over de Arabische lente van NOS-verslaggever Jan Eikelboom of een workshop creatief schrijven van National Geographic.
voorbereiding nour
2. Project in het buitenland
Het zomerproject vindt plaats tussen juni en september, het winterproject vindt plaats tussen januari en februari. Zowel het winter- als het zomerproject duren ongeveer 6-8 weken. Het project is een kans om volledig in de Arabische cultuur te duiken.
3. Reïntegratieprogramma
Het Re-integratie Project start nadat je klaar bent met jouw tijd in het buitenland. Deelnemers van Nour delen hun opgedane kennis en ervaring in Nederland om meer begrip te creëren tussen de Arabische en Europese cultuur, in de vorm van hun Ervaringsproject. Dit vindt plaats in de maanden september en oktober en voor het Winterproject in maart en april. Voorbeelden van ervaringsprojecten zijn het geven van presentaties op een middelbare school, het schrijven van een blog over culturele verschillen of het houden van een tentoonstelling van de foto's die je in het buitenland hebt gemaakt.
voorbereiding nour
#bridgethegappodcast
Luister naar verhalen van Nour-alumni en ontdek hoe het is om naar de MENA-regio te gaan om vrijwilligerswerk te doen. Welke gesprekken zul je voeren? Welke onverwachte momenten zul je meemaken? Hoe zal deze ervaring jouw leven veranderen?
Wat krijg je?
duidelijke en gemakkelijke communicatie
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Wij zijn er om u te ondersteunen! Voor de ervaring met het voorbereiden van een visum, het boeken van vluchten en tijdens door luchthaven pick-up en ondersteuning on-the-job
betaalbare programma's in het Midden-Oosten en MENA regio met de nour project
Eerlijke prijzen
Wat is het beste wat geld kan kopen? Voor velen is het een unieke ervaring. Omdat we geen winst maken, stoppen we al het geld terug in de organisatie, terug in jou.
delen jouw nour ervaring in het midden-oosten
Eerlijke ervaringen
U zult bij ons geen luxe vinden, maar u zult omringd zijn door eerlijke mensen met eerlijke bedoelingen. U krijgt informatie over accommodatie en basiskosten van levensonderhoud.
Ervaringen van anderen

Adinda Hijl - Tunesië

Er is één ding in het bijzonder dat ik me altijd zal herinneren als ik aan deze reis terugdenk, en dat zijn alle geweldige mensen die ik heb mogen ontmoeten. Ik heb vooral genoten van alle gesprekken die we hadden over onze overeenkomsten en verschillen, over cultuur en religie. Ik heb veel over hen geleerd, maar daardoor ook over mijn eigen cultuur en mezelf.

Marleen de Haar - Algerije

Twee maanden lang moest ik Nederlandse les geven aan studenten die deelnamen aan een zomercursus. Ik heb Algerijnen leren kennen als trotse en felle mensen. Het zijn de meest chaotische mensen die ik heb ontmoet, maar ook de meest warme. Ze zijn slim en gastvrij. Ik heb veel dingen geleerd in Algiers, maar misschien heb ik vooral geleerd dat het niet uitmaakt wat je doet, misschien zelfs niet hoe je het doet, maar dat het wel uitmaakt met wie je het doet.

Fenna Slenter

Bij de non-profit internationale vredesopbouworganisatie Generations For Peace was ik onderzoeksschrijver. Dit betekende dat ik gedurende mijn tijd daar blogs zou schrijven met een onderzoekscomponent. Naast mijn stage verbleef ik in een gastgezin in Amman, wat ook heel erg deel uitmaakte van mijn AIESEC ervaring. Misschien nog wel meer, als onderdeel van het NOUR-project!
Interesse?
Meld je aan via de link hieronder!
Schrijf je in voor de nour project
Vaak gestelde vragen
Wat zijn de kosten van de Nour project?
De kosten voor deelname aan de Nour Project bedragen € 349. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening van de student. De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen lager dan in Nederland, maar dit is sterk afhankelijk van de bestemming van het project.

Huisvesting wordt waarschijnlijk verstrekt door het gastland en georganiseerd door de lokale AIESEC comités. Nour-deelnemers verblijven meestal in een gastgezin en soms in studentenhuizen. Sommige gastlanden zullen van de Nour-deelnemer verlangen dat hij huur betaalt, maar dit zal in het beginstadium van het programma worden vastgesteld.

Is het veilig om naar de MENA-regio te reizen?
Wij sturen geen deelnemers naar landen die niet veilig zijn. We hebben regelmatig contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de ambassades, en de lokale AIESEC organisaties in het buitenland om op de hoogte te blijven over de veiligheid. Dat gezegd hebbende, moeten deelnemers in gedachten houden dat het reizen naar en binnen de MENA regio altijd op eigen risico is.
Naar welke landen kan ik gaan?
De landen van bestemming variëren elk jaar. De landen worden gekozen op basis van veiligheid, politieke stabiliteit en de projecten die in de zomer beschikbaar zijn.
Welke projecten zijn beschikbaar?
De projecten zijn hoofdzakelijk ontwikkelings- of cultureel van aard en variëren van jaar tot jaar. Enkele voorbeelden zijn het werken in SOS Kinderdorpen of in een kantoor voor de rechten van de mens, of het schrijven van een bedrijfsplan voor een plaatselijke NGO of het geven van economie-onderwijs. Het project is een manier om je onder te dompelen in de Arabische cultuur door samen te werken met de plaatselijke bevolking. Het belangrijkste doel van de Nour Project is om in de Arabische cultuur te duiken en over tot nu toe onbekende aspecten van de cultuur te leren, terwijl de aard van het project secundair is.
Wat kan ik verwachten van de aanmeld procedure?
Om te kijken of je een goede match bent met de Nour Project, word je uitgenodigd voor een gesprek met ons. Tijdens dit gesprek willen we meer te weten komen over jouw motivatie, jouw verwachtingen voor het project en willen we enkele competenties testen die we cruciaal achten voor een goede afronding van het Nour Project. Mocht je geïnteresseerd zijn in een gesprek, dan ontvang je meer informatie over dit gesprek Nour Project.
Wil je meer weten?
Blijf op de hoogte en lees ervaringsverhalen
Volg ons op Instagram!