SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen - AIESEC in Nederland

SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen

De beste partnerschappen zijn niet afhankelijk van een louter gemeenschappelijk doel, maar van een gedeelde weg van gelijkheid, verlangen en niet geringe passie.

Net zo belangrijk

Dat klopt, deze tweede blog in de SDG-serie gaat over SDG 17 - Partnerschap voor de doelen. Voor mij leek deze SDG vroeger wat minder belangrijk dan de andere. Als je het vergelijkt met SDG 1, nul honger, bijvoorbeeld, lijkt SDG17 gewoon wat minder urgent. Maar nadat ik er meer kennis over had opgedaan, begon ik te geloven dat dit doel wel eens de SDG zou kunnen zijn die nodig is om te bereiken. elke andere... duurzame ontwikkeling doel.

Ik heb geen fascinerende verhalen die op een van de SDG's van toepassing zouden kunnen zijn. Ik ben bijvoorbeeld nooit in India geweest en heb de problemen met genderongelijkheid met eigen ogen gezien. Ik heb geen boeiend verhaal over klimaatverandering dat u niet eerder gehoord zou hebben, en ik heb de verschrikkingen van honger niet met eigen ogen gezien. Maar waar ik wel veel van weet is dat ik deel uitmaakt van een team. Gedurende mijn hele studententijd ben ik actief in verschillende organisaties, ik deed een bestuursjaar bij AIESEC, en ik deed veel groepsprojecten voor de universiteit natuurlijk.

Goede samenwerking is de sleutel

Als je een groepsproject begint, bespreek je normaal gesproken eerst bespreken. wat je als team moet doen. Zodra alles duidelijk is, begin je misschien in één keer aan het project te werken. Maar waarschijnlijker is dat er een plan wordt opgesteld en het werk wordt verdeeld over de verschillende teamleden. Zodra u werkt aan jouw taken voor het product, draagt u bij aan het algemene team doel. Als elk individueel teamlid zich houdt aan de afgesproken taken en deadlines, zal het algemene teamdoel (waarschijnlijk) worden gehaald. met succes.

Werken als een team is precies waar SDG 17 over gaat. Het doel van SDG 17 is om verbeteren de samenwerking tussen landen door nationale plannen te ondersteunen om alle doelen te bereiken. Met andere woorden, door met andere landen samen te werken, zal elk land er op nationaal niveau van profiteren. Bevordering van internationale handelen de ontwikkelingslanden helpen hun export maakt allemaal deel uit van een universeel, op regels gebaseerd en billijk handelsstelsel dat eerlijk en open is en iedereen ten goede komt.

Ook al klinkt het nu heel eenvoudig, samenwerken is moeilijker dan het klinkt. Je hebt vast wel eens in jouw een project meegemaakt waarbij een teamlid helemaal niet meewerkte. Of iemand die niet begreep wat hij/zij deed en het project in de war stuurde. Stel je voor dat deze of andere problemen zich voordoen op globaal-niveau. Het zal verschillende jaren om een doel te bereiken en zal niet zonder tegenslagen zijn.

Lopende projecten

Voorbeelden van momenteel lopende projecten zijn in de eerste plaats de verbeterde toegang tot technologie en internet. In 2018 hadden 3,9 miljard mensen toegang tot internet. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iedereen in de wereld deze toegang heeft.

 Ten tweede, de import tarieven werden verlaagd, wat leidde tot een toename van de internationale handel. In 2017 daalden de handelsgewogen tarieven tot gemiddeld 2,2% wereldwijd. Er blijven echter grote verschillen op regionaal niveau die de mondiale economische onevenwichtigheden weerspiegelen.

Deze twee voorbeelden hadden al een grote impact op de wereld, maar er zal nog veel meer nodig zijn inspanning, samenwerkingen tijd om nog meer doelen te bereiken.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!