SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen - AIESEC in Nederland

SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen

De beste partnerschappen zijn niet afhankelijk van een louter gemeenschappelijk doel, maar van een gedeelde weg van gelijkheid, verlangen en niet geringe passie.

Net zo belangrijk

Dat klopt, deze tweede blog in de SDG-serie gaat over SDG 17 - Partnerschap voor de doelen. Voor mij leek deze SDG vroeger wat minder belangrijk dan de andere. Als je het vergelijkt met SDG 1, nul honger, bijvoorbeeld, lijkt SDG17 gewoon wat minder urgent. Maar nadat ik er meer kennis over had opgedaan, begon ik te geloven dat dit doel wel eens de SDG zou kunnen zijn die nodig is om te bereiken. elke andere... duurzame ontwikkeling doel.

Ik heb geen fascinerende verhalen die op een van de SDG's van toepassing zouden kunnen zijn. Ik ben bijvoorbeeld nooit in India geweest en heb de problemen met genderongelijkheid met eigen ogen gezien. Ik heb geen boeiend verhaal over klimaatverandering dat u niet eerder gehoord zou hebben, en ik heb de verschrikkingen van honger niet met eigen ogen gezien. Maar waar ik wel veel van weet is dat ik deel uitmaakt van een team. Gedurende mijn hele studententijd ben ik actief in verschillende organisaties, ik deed een bestuursjaar bij AIESEC, en ik deed veel groepsprojecten voor de universiteit natuurlijk.

Goede samenwerking is de sleutel

Als je een groepsproject begint, bespreek je normaal gesproken eerst bespreken. wat je als team moet doen. Zodra alles duidelijk is, begin je misschien in één keer aan het project te werken. Maar waarschijnlijker is dat er een plan wordt opgesteld en het werk wordt verdeeld over de verschillende teamleden. Zodra u werkt aan jouw taken voor het product, draagt u bij aan het algemene team doel. Als elk individueel teamlid zich houdt aan de afgesproken taken en deadlines, zal het algemene teamdoel (waarschijnlijk) worden gehaald. met succes.

Werken als een team is precies waar SDG 17 over gaat. Het doel van SDG 17 is om verbeteren de samenwerking tussen landen door nationale plannen te ondersteunen om alle doelen te bereiken. Met andere woorden, door met andere landen samen te werken, zal elk land er op nationaal niveau van profiteren. Bevordering van internationale handelen de ontwikkelingslanden helpen hun export maakt allemaal deel uit van een universeel, op regels gebaseerd en billijk handelsstelsel dat eerlijk en open is en iedereen ten goede komt.

Ook al klinkt het nu heel eenvoudig, samenwerken is moeilijker dan het klinkt. Je hebt vast wel eens in jouw een project meegemaakt waarbij een teamlid helemaal niet meewerkte. Of iemand die niet begreep wat hij/zij deed en het project in de war stuurde. Stel je voor dat deze of andere problemen zich voordoen op globaal-niveau. Het zal verschillende jaren om een doel te bereiken en zal niet zonder tegenslagen zijn.

Lopende projecten

Voorbeelden van momenteel lopende projecten zijn in de eerste plaats de verbeterde toegang tot technologie en internet. In 2018 hadden 3,9 miljard mensen toegang tot internet. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iedereen in de wereld deze toegang heeft.

 Ten tweede, de import tarieven werden verlaagd, wat leidde tot een toename van de internationale handel. In 2017 daalden de handelsgewogen tarieven tot gemiddeld 2,2% wereldwijd. Er blijven echter grote verschillen op regionaal niveau die de mondiale economische onevenwichtigheden weerspiegelen.

Deze twee voorbeelden hadden al een grote impact op de wereld, maar er zal nog veel meer nodig zijn inspanning, samenwerkingen tijd om nog meer doelen te bereiken.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!