Hoe u een impact kunt hebben op jouw Local Environment

Hoe u een impact kunt hebben op jouw lokale omgeving

Vaak willen we een impact hebben die de wereld zal veranderen, maar uit ervaring weet je dat dit niet echt haalbaar is. Om bij te dragen tot verandering moeten we klein beginnen. Denk aan jouw eigen gemeenschap of stad. Denk lokaal. In deze blogpost wil ik u enkele tips geven over hoe u kunt helpen een positieve verandering tot stand te brengen voor jouw gemeenschap of stad. Want weten waar je moet beginnen kan soms moeilijk zijn.

 

#1 Lokaal vrijwilligerswerk

Mijn tip nummer één is misschien wel de oudste truc in het boek als het gaat om bijdragen aan jouw gemeenschap. Het is helpen bij een van jouw lokale voedselbanken. Vooral in tijden als deze pandemie kunnen voedselbanken jouw hulp gebruiken. Ga kijken of er lokale initiatieven zijn die jouw hulp nodig hebben en meld je aan. Misschien kun je het samen met een vriend doen, dit maakt het helpen leuker en je brengt extra hulp mee.

 

#2 Milieu

Mijn tweede tip gaat over het milieu. En het is geïnspireerd door de World Cleanup Day. Waarom wachten op een specifieke datum, als je jouw stad kunt opruimen wanneer je maar wilt. Dus, in plaats van gewoon te gaan wandelen met jouw vrienden, neem je een vuilniszak mee en begin je met het schoonmaken van de
straten
waar je normaal doorheen loopt. Deze manier van helpen jouw gemeenschap is geweldig, want je bent nergens aan gebonden, je bent onderweg en je doet iets goeds voor het milieu. Iets wat nu heel belangrijk is.

 

#3 Educatief

Tip nummer drie gaat over onderwijs. Om bij te dragen aan jouw gemeenschap, kun je besluiten een kind te begeleiden of bijles te geven. Help hen met hun schoolwerk. Kijk of je kunt helpen op een school. Of vraag in jouw buurt of er iemand is die jouw hulp kan gebruiken. Bijles voor kinderen kan erg duur zijn, en sommige ouders kunnen het zich niet veroorloven voor hun kinderen. Door als vrijwilliger een kind bijles te geven kun je echt een verschil maken. Dit kind kan betere kansen hebben op een hogere opleiding, gewoon omdat u één of misschien twee uur jouw tijd hebt gedoneerd om te helpen. Bekijk dit verhaal over bijles en zie hoe groot de impact kan zijn die je op iemands leven kunt hebben!

 

#4 Doneer jouw tijd en energie

De vierde tip gaat over doneren. Niet alleen jouw geld, maar ook de dingen die je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld oude kleding die nog van goede kwaliteit is. Doneer het aan een opvangcentrum waar mensen uit jouw gemeenschap, die minder bedeeld zijn, het gratis of voor een klein prijsje kunnen krijgen. Of verkoop jouw oude meubels die je niet meer nodig hebt in jouw Facebook community chat, zodat iemand anders er weer van kan profiteren. Hiermee help je niet alleen een ander uit de brand. Maar je helpt ook met het creëren van een meer circulaire economie, wat iets positiefs is voor het milieu.

 

#5 Ondersteuning jouw lokale bevolking

Mijn laatste tip houdt geen verband met vrijwilligerswerk of het doneren van jouw tijd en/of geld, maar heeft meer te maken met het steunen van de gemeenschap om je heen. Vooral in tijden als deze pandemie hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om jouw lokale bevolking te steunen. Dus als je een sterke gemeenschap om je heen wilt opbouwen, zorg er dan voor dat je die gemeenschap om je heen ook steunt. Tijdens jouw wandeling door de steden, kun je misschien een koffie halen bij een kleine lokale barista, in plaats van bij een groot, merkgebonden koffiebedrijf. Of ga naar de markt om jouw verse producten te kopen, in plaats van naar de supermarkt te gaan. Twee voordelen: de producten zijn vaak verser, en je helpt jouw lokale ondernemingen. Deze tips zijn misschien klein, maar ik geloof dat ze verandering teweeg kunnen brengen. Je moet klein beginnen op jouw lokaal niveau. Help de mensen binnen jouw gemeenschap en stad en maak ze sterker. Misschien kun je van daaruit een grotere verandering teweegbrengen in de jouw gemeenschap. Eén kleine bijdrage kan een heel domino-effect teweegbrengen.


Hallo, mijn naam is Lize en ik ben tweedejaars student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Mijn studie sluit heel goed aan bij mijn functie binnen AIESEC. Als Digital Marketing Manager ben ik verantwoordelijk voor de online content op de social media accounts van mijn Local Committee in Rotterdam. En soms word ik gevraagd om content te maken voor onze landelijke pagina's, zoals bijvoorbeeld deze blogpost.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!