Studeren in het buitenland of toneel in het buitenland?

Studeren in het buitenland of toneel in het buitenland? De voordelen van een podium.

Grote kans dat alleen reizen of een tijdje in het buitenland wonen op je lijstje staat van dingen die je zou willen doen voordat je aan een serieuze baan begint. Nieuwe plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten zijn zeker een leuke ervaring die bijdraagt aan je ontwikkeling. Veel studenten kiezen daarom om een half jaar in het buitenland te studeren. Een andere optie is om voor een praktischere uitwisseling te kiezen in de vorm van een stage of vrijwilligerswerk. Misschien heb je dat nog niet overwogen, maar dit is zeker (ook) een geweldige verrijking van je studententijd. In deze blog lees je waarom!

 

Ga lokaal

Tijdens een stage in het buitenland draai je mee met de maatschappij, waardoor je volledig kunt onderdompelen in de lokale cultuur. Door te studeren aan een buitenlandse universiteit sluit je hechte vriendschappen met studenten van over de hele wereld. Echter kan het soms moeilijk zijn om buiten de bubbel van internationale studenten te komen. Als je aan het werk bent, heb je de kans om mensen van allerlei leeftijden en groepen in de samenleving te ontmoeten. Dit maakt het dan ook makkelijker om de taal van je gastland te leren. In het weekend kun je backpackers ontmoeten als je met je mede Exchange Participants op pad gaat. Maar daarnaast leer je ook collega's kennen op de plek waar je werkt en krijg je het lokale studentenleven mee door de contacten van AIESEC. Misschien verblijf je wel in een gastgezin, waar je dan ook veel tijd mee doorbrengt.

Ga lokaal tijdens een studiefase in het buitenland

 

Doe praktische ervaring op

Leer nieuwe vaardigheden tijdens een studie of stage in het buitenland

Een podium geeft je de kans vaardigheden op te doen die je niet leert bij vakken op de universiteit. Tegelijkertijd werk je op een plaats, zoals een school, NGO of kleine start-up, waar je misschien ook niet zo snel zou gaan werken na je afstuderen. In een korte tijd heb je de mogelijkheid om iets uit te proberen en verwelkomd te worden op een plaats waar je echt mee kunt lopen. Je krijgt inzichten in de echte wereld van de theorie die je leert in de collegebanken. Want hoe kun je beter leren over milieuproblemen wanneer je werkt bij een lokale NGO voor natuurbehoud. Of over gezondheid in andere landen als je meeloopt in een ziekenhuis?

 

Meer vrijheid

Niet altijd kun je studiepunten (ECTS) binnenhalen door een stage of vrijwilligerswerk te doen. Aan de andere kant geeft dat je meer vrijheid. Je hebt niet een half jaar nodig maar kan al vanaf 6 weken weg. Dat betekent dat je het in je zomervakantie kunt inplannen of als je een paar weken over hebt tussen je vakken. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met de eisen van je studieprogramma. Daardoor heb je veel keus in waar je heen gaat en wat je wilt doen.

Kortom, een buitenlandervaring tijdens je studententijd is een leuke en leerzame ervaring. Als je de kans krijgt om een deel van je studie in het buitenland te volgen is dat zeker aan te raden. Toch is het ook zeker waard een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland te overwegen!

 

Ontmoet nieuwe mensen tijdens een studie of stage in het buitenland
Meer lezen
Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!