6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

Ugh, Corona, toch? Ik bedoel, het gaat al het hele jaar door onze gesprekken. En dit kleine ding heeft ons zo lang thuis gehouden. OH MIJN GOD! Het voelde alsof mijn hersenen de wil hadden verloren om te werken voor de langste tijd. Maar deze blog helpt je hopelijk om langzaam jouw productiviteit terug te brengen in deze coronatijd!

1. ZONNESCHIJN MIJN VRIEND

Oké dus, ik ben uit Vietnam en man, er is zoveel zonlicht daar. Ik ging altijd uit met mijn vrienden en deed dingen. En toen verhuisde ik naar Nederland een paar jaar geleden, en de helft van dat jaar zat ik letterlijk alleen maar op mijn kamer, films te kijken en te eten. En kinderen, dat was hoe ik 10kg aankwam in 1 jaar. Waar het op neerkomt is, genoeg zonlicht krijgenanders, supplement vitamine D om jouw hersenen gelukkig en jouw energie omhoog te houden!

2. Vroeg en blij wakker worden!

Ik weet het, het heeft niet echt zin. Ik bedoel, je moet productief zijn om vroeg op te staan, toch? Maar luister naar me. Een van de beste manieren om jouw dag te beginnen is vroeg opstaan en gezond ontbijten.

CEO's en andere succesvolle mensen hebben vergelijkbare ochtendroutines, waaronder sporten en snel hun inbox scannen om de meest urgente taken te vinden. Als alle CEO's het kunnen, kunnen wij CEO wannabe's het ook!

3. Prioriteit geven aan productiviteit

Nu zijn we wakker, we zijn vol en gelukkig. Maar waar te beginnen? Ja, dat is waar je de organiserende vaardigheden in je naar boven moet halen. Maak een lijst van alles wat je moet doen en de deadlines en welke het moeilijkst zijn en geef op basis daarvan de urgentie van de taken aan, verdeel de tijd om aan elke taak te werken over de dag!

4. Pauzes nemen

De gemiddelde aandachtsspanne voor volwassenen is gewoonlijk 1 tot 2 uur. Afhankelijk van jouw eigen ervaring met de aandachtsspanne, neem kleine pauzes van 10 tot 15 minuten tussen de sessies. Sta op, stap uit waar je zat, maak een wandelingetje naar beneden, neem een kop koffie of als je geen koffie kunt drinken zoals ik, is thee of warme chocolademelk voor koude winterdagen het beste.

5. Niet multitasken

Ik weet niet hoe vaak ik de belangstelling voor het ene ding heb verloren om naar een ander te gaan en uiteindelijk de weg weer ben kwijtgeraakt naar de vorige taak. Dus alsjeblieft, blijf gefocust op EEN ding tegelijk. Indien niet nodig, laat jouw telefoon buiten bereik terwijl u werkt. 

"MAAR wat als ik een idee krijg voor de andere taak terwijl ik met deze taak bezig was?" Noteer het op jouw notebooks, telefoons, tablets (ik raad echter ten zeerste aan om met pen en papier te werken) en ga dan terug naar jouw huidige taak.

6. Vier

Oké, eindelijk, vier jouw productieve dag. Dit is een zeer belangrijke taak om jezelf aan te moedigen de volgende keer productief te werken. Denk ook na over wat je vandaag over jezelf hebt gelezen, geschreven of geleerd.

Ik hoop echt dat deze blog je de juiste tools heeft gegeven om een productieve werkroutine op te bouwen! Goodluck het toepassen van deze tips in het leven en zoals men in het Nederlands zegt "veel succes"!


Bedankt voor het lezen van Claire's blog over productiviteit! Wil je meer leren over timemanagement? Lees dan deze blog van Petra!

[/av_textblock]

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!