Hoe u een impact kunt hebben op jouw Local Environment

Hoe u een impact kunt hebben op jouw lokale omgeving

Vaak willen we een impact hebben die de wereld zal veranderen, maar uit ervaring weet je dat dit niet echt haalbaar is. Om bij te dragen tot verandering moeten we klein beginnen. Denk aan jouw eigen gemeenschap of stad. Denk lokaal. In deze blogpost wil ik u enkele tips geven over hoe u kunt helpen een positieve verandering tot stand te brengen voor jouw gemeenschap of stad. Want weten waar je moet beginnen kan soms moeilijk zijn.

 

#1 Lokaal vrijwilligerswerk

Mijn tip nummer één is misschien wel de oudste truc in het boek als het gaat om bijdragen aan jouw gemeenschap. Het is helpen bij een van jouw lokale voedselbanken. Vooral in tijden als deze pandemie kunnen voedselbanken jouw hulp gebruiken. Ga kijken of er lokale initiatieven zijn die jouw hulp nodig hebben en meld je aan. Misschien kun je het samen met een vriend doen, dit maakt het helpen leuker en je brengt extra hulp mee.

 

#2 Milieu

Mijn tweede tip gaat over het milieu. En het is geïnspireerd door de World Cleanup Day. Waarom wachten op een specifieke datum, als je jouw stad kunt opruimen wanneer je maar wilt. Dus, in plaats van gewoon te gaan wandelen met jouw vrienden, neem je een vuilniszak mee en begin je met het schoonmaken van de
straten
waar je normaal doorheen loopt. Deze manier van helpen jouw gemeenschap is geweldig, want je bent nergens aan gebonden, je bent onderweg en je doet iets goeds voor het milieu. Iets wat nu heel belangrijk is.

 

#3 Educatief

Tip nummer drie gaat over onderwijs. Om bij te dragen aan jouw gemeenschap, kun je besluiten een kind te begeleiden of bijles te geven. Help hen met hun schoolwerk. Kijk of je kunt helpen op een school. Of vraag in jouw buurt of er iemand is die jouw hulp kan gebruiken. Bijles voor kinderen kan erg duur zijn, en sommige ouders kunnen het zich niet veroorloven voor hun kinderen. Door als vrijwilliger een kind bijles te geven kun je echt een verschil maken. Dit kind kan betere kansen hebben op een hogere opleiding, gewoon omdat u één of misschien twee uur jouw tijd hebt gedoneerd om te helpen. Bekijk dit verhaal over bijles en zie hoe groot de impact kan zijn die je op iemands leven kunt hebben!

 

#4 Doneer jouw tijd en energie

De vierde tip gaat over doneren. Niet alleen jouw geld, maar ook de dingen die je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld oude kleding die nog van goede kwaliteit is. Doneer het aan een opvangcentrum waar mensen uit jouw gemeenschap, die minder bedeeld zijn, het gratis of voor een klein prijsje kunnen krijgen. Of verkoop jouw oude meubels die je niet meer nodig hebt in jouw Facebook community chat, zodat iemand anders er weer van kan profiteren. Hiermee help je niet alleen een ander uit de brand. Maar je helpt ook met het creëren van een meer circulaire economie, wat iets positiefs is voor het milieu.

 

#5 Ondersteuning jouw lokale bevolking

Mijn laatste tip houdt geen verband met vrijwilligerswerk of het doneren van jouw tijd en/of geld, maar heeft meer te maken met het steunen van de gemeenschap om je heen. Vooral in tijden als deze pandemie hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om jouw lokale bevolking te steunen. Dus als je een sterke gemeenschap om je heen wilt opbouwen, zorg er dan voor dat je die gemeenschap om je heen ook steunt. Tijdens jouw wandeling door de steden, kun je misschien een koffie halen bij een kleine lokale barista, in plaats van bij een groot, merkgebonden koffiebedrijf. Of ga naar de markt om jouw verse producten te kopen, in plaats van naar de supermarkt te gaan. Twee voordelen: de producten zijn vaak verser, en je helpt jouw lokale ondernemingen. Deze tips zijn misschien klein, maar ik geloof dat ze verandering teweeg kunnen brengen. Je moet klein beginnen op jouw lokaal niveau. Help de mensen binnen jouw gemeenschap en stad en maak ze sterker. Misschien kun je van daaruit een grotere verandering teweegbrengen in de jouw gemeenschap. Eén kleine bijdrage kan een heel domino-effect teweegbrengen.


Hallo, mijn naam is Lize en ik ben tweedejaars student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Mijn studie sluit heel goed aan bij mijn functie binnen AIESEC. Als Digital Marketing Manager ben ik verantwoordelijk voor de online content op de social media accounts van mijn Local Committee in Rotterdam. En soms word ik gevraagd om content te maken voor onze landelijke pagina's, zoals bijvoorbeeld deze blogpost.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!