6 tips voor beter tijdsbeheer - AIESEC in Nederland

6 tips voor beter tijdsbeheer

6 tips voor beter tijdsbeheer

Hoe vaak raak je als student overweldigd door alle deadlines, verantwoordelijkheden en to-do's? Proberen onze studies te combineren met deeltijdse jobs, vrijwilligerswerk, sport of gewoon een sociaal leven is een van de grootste oorzaken van stress voor studenten. Dit probleem kan worden aangepakt met beter timemanagement. We hebben meer te vertellen dan alleen het maken van een eenvoudige to-do lijst, dus blijf op de hoogte voor 6 tips en technieken om je te helpen je tijd beter te beheren jouw !

1. Ken jouw prioriteiten

Bij tijdbeheer is prioritering de sleutel. Eisenhower biedt ons een kader dat ons helpt verschillende taken te vergelijken op hun waarde en afstemming op de doelen.

de eisenhower beslissingsmatrix voor beter tijdsbeheer

Wij noemen het eerste kwadrant Doen omdat de taken ervan belangrijk zijn voor jouw leven en carrière en vandaag of uiterlijk morgen gedaan moeten worden - bijvoorbeeld een opdracht die binnenkort af moet zijn.

Het tweede kwadrant noemen we Beslissen. De taken ervan zijn belangrijk maar minder dringend. U moet hier een lijst maken van taken die u in jouw agenda moet zetten, bijvoorbeeld een lang geplande herstart van jouw gym activiteit.

Het derde kwadrant is voor de taken die je zou kunnen delegeren omdat ze minder belangrijk zijn, maar nog steeds vrij dringend. Een voorbeeld van een gedelegeerde taak is iemand anders een deel van jouw werk geven.

Het vierde en laatste kwadrant heet Verwijderen want het is er om je te helpen dingen uit te zoeken die je helemaal niet moet doen.

2. Zet maximaal 3 items op jouw to-do lijst.

Een vaak voorkomende misvatting over het plannen en organiseren van jouw tijd is dat we fancy apps en planningssystemen op meerdere niveaus moeten gebruiken om onszelf op de hoogte te houden. Onrealistische verwachtingen hebben en niet genoeg ruimte overlaten voor rust en opladen kan contraproductief werken. Houd het simpel en heb realistische verwachtingen door altijd ruimte te laten voor onvoorziene vertragingen.

3. Beheer jouw tijd met Toggl

Om jouw tijd effectiever te beheren kun je proberen een tijdregistratietool te gebruiken. De Toggl-app is een handmatige tijdregistratieprogramma dat bijhoudt hoeveel tijd u gedurende de dag aan elke taak besteedt. Het handmatig bijhouden van jouw tijd zorgt ervoor dat je er beter over nadenkt - je begint je nauwkeuriger te realiseren hoe je je tijd dagelijks besteedt en dat laat je toe om veranderingen door te voeren.

tijdregistratie voor beter tijdbeheer

4. Gebruik To-Do Apps en Agenda's- jouw virtuele assistenten

Enkele eenvoudig te gebruiken en nuttige apps voor het beheer van jouw tijd zijn Google Agenda, Trello en ToDoist. google agenda voor tijdbeheer

 

Met Google Agenda kunt u evenementen maken en bewerken met opties voor type en tijd, locaties en verschillende kleuren. U kunt een externe agenda synchroniseren en herinneringen instellen voor verjaardagen en vakanties.

Trello werkt op een vergelijkbare manier, maar dan gericht op to-do lijsten:

5. Probeer Elon Musk's timeboxing methode

timeboxing time management techniek door elon musk 

Elon musk besteedt 80% van zijn tijd aan ontwerp en engineering in plaats van aan zaken en vergaderingen, ondanks wat de mensen denken - dit komt allemaal door zijn tijdorganisatiemethode. De time-boxing techniek is de praktijk van het instellen van een vaste hoeveelheid tijd voor elke taak en het integreren van de tijdblokken in jouw schema. Schrijf een to-do lijst en wijs toe hoeveel tijd elke taak gaat kosten. In wezen creëert time boxing een nuttige beperking die u daadwerkelijk productiever kan maken. Zoals de wet van Parkinson zegt: "Werk breidt zich uit om de toegewezen tijd te vullen".

6. Zeg "nee" voor jouw time management

Nee zeggen is een cruciale vaardigheid in tijdmanagement. Degenen onder ons die overmatig druk en geëngageerd zijn, lijken geen nee te kunnen zeggen tegen nieuwe kansen. Of het nu iets is dat mensen van ons nodig hebben, of gewoon iets heel cools dat we willen doen. We moeten nee kunnen zeggen als we prioriteit willen geven aan dingen die er echt toe doen en ze de tijd willen geven die ze verdienen.

Ten slotte is het belangrijk te weten dat we het perfecte niet de vijand van het goede moeten laten zijn. Vermijd overanalyse van alles wat je doet. Hoewel deze tips je enorm op weg kunnen helpen, is effectief tijdmanagement uiteindelijk het resultaat van de juiste houding en inzet voor jouw doelen. Welke hulpmiddelen u ook gebruikt, zorg ervoor dat u tijd overhoudt voor rust en ontspanning om u gedurende het hele leven jouw gelukkig en gemotiveerd te houden!


Hoi, ik ben Petra - een Kroatische twintiger die International Business Administration studeert aan de Universiteit van Tilburg. Ik studeer in het buitenland omdat ik geloof dat internationale ervaring het potentieel heeft om ieders leven te verrijken. Op dit moment ben ik lid van het AIESEC Local Committee in Tilburg en werk ik als online marketing manager. Het marketingteam waarmee ik samenwerk is cultureel divers en deelt dezelfde waarden, waaronder openheid, gelijkheid, medeleven en creativiteit.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!