6 tips voor beter tijdsbeheer - AIESEC in Nederland

6 tips voor beter tijdsbeheer

6 tips voor beter tijdsbeheer

Hoe vaak raak je als student overweldigd door alle deadlines, verantwoordelijkheden en to-do's? Proberen onze studies te combineren met deeltijdse jobs, vrijwilligerswerk, sport of gewoon een sociaal leven is een van de grootste oorzaken van stress voor studenten. Dit probleem kan worden aangepakt met beter timemanagement. We hebben meer te vertellen dan alleen het maken van een eenvoudige to-do lijst, dus blijf op de hoogte voor 6 tips en technieken om je te helpen je tijd beter te beheren jouw !

1. Ken jouw prioriteiten

Bij tijdbeheer is prioritering de sleutel. Eisenhower biedt ons een kader dat ons helpt verschillende taken te vergelijken op hun waarde en afstemming op de doelen.

de eisenhower beslissingsmatrix voor beter tijdsbeheer

Wij noemen het eerste kwadrant Doen omdat de taken ervan belangrijk zijn voor jouw leven en carrière en vandaag of uiterlijk morgen gedaan moeten worden - bijvoorbeeld een opdracht die binnenkort af moet zijn.

Het tweede kwadrant noemen we Beslissen. De taken ervan zijn belangrijk maar minder dringend. U moet hier een lijst maken van taken die u in jouw agenda moet zetten, bijvoorbeeld een lang geplande herstart van jouw gym activiteit.

Het derde kwadrant is voor de taken die je zou kunnen delegeren omdat ze minder belangrijk zijn, maar nog steeds vrij dringend. Een voorbeeld van een gedelegeerde taak is iemand anders een deel van jouw werk geven.

Het vierde en laatste kwadrant heet Verwijderen want het is er om je te helpen dingen uit te zoeken die je helemaal niet moet doen.

2. Zet maximaal 3 items op jouw to-do lijst.

Een vaak voorkomende misvatting over het plannen en organiseren van jouw tijd is dat we fancy apps en planningssystemen op meerdere niveaus moeten gebruiken om onszelf op de hoogte te houden. Onrealistische verwachtingen hebben en niet genoeg ruimte overlaten voor rust en opladen kan contraproductief werken. Houd het simpel en heb realistische verwachtingen door altijd ruimte te laten voor onvoorziene vertragingen.

3. Beheer jouw tijd met Toggl

Om jouw tijd effectiever te beheren kun je proberen een tijdregistratietool te gebruiken. De Toggl-app is een handmatige tijdregistratieprogramma dat bijhoudt hoeveel tijd u gedurende de dag aan elke taak besteedt. Het handmatig bijhouden van jouw tijd zorgt ervoor dat je er beter over nadenkt - je begint je nauwkeuriger te realiseren hoe je je tijd dagelijks besteedt en dat laat je toe om veranderingen door te voeren.

tijdregistratie voor beter tijdbeheer

4. Gebruik To-Do Apps en Agenda's- jouw virtuele assistenten

Enkele eenvoudig te gebruiken en nuttige apps voor het beheer van jouw tijd zijn Google Agenda, Trello en ToDoist. google agenda voor tijdbeheer

 

Met Google Agenda kunt u evenementen maken en bewerken met opties voor type en tijd, locaties en verschillende kleuren. U kunt een externe agenda synchroniseren en herinneringen instellen voor verjaardagen en vakanties.

Trello werkt op een vergelijkbare manier, maar dan gericht op to-do lijsten:

5. Probeer Elon Musk's timeboxing methode

timeboxing time management techniek door elon musk 

Elon musk besteedt 80% van zijn tijd aan ontwerp en engineering in plaats van aan zaken en vergaderingen, ondanks wat de mensen denken - dit komt allemaal door zijn tijdorganisatiemethode. De time-boxing techniek is de praktijk van het instellen van een vaste hoeveelheid tijd voor elke taak en het integreren van de tijdblokken in jouw schema. Schrijf een to-do lijst en wijs toe hoeveel tijd elke taak gaat kosten. In wezen creëert time boxing een nuttige beperking die u daadwerkelijk productiever kan maken. Zoals de wet van Parkinson zegt: "Werk breidt zich uit om de toegewezen tijd te vullen".

6. Zeg "nee" voor jouw time management

Nee zeggen is een cruciale vaardigheid in tijdmanagement. Degenen onder ons die overmatig druk en geëngageerd zijn, lijken geen nee te kunnen zeggen tegen nieuwe kansen. Of het nu iets is dat mensen van ons nodig hebben, of gewoon iets heel cools dat we willen doen. We moeten nee kunnen zeggen als we prioriteit willen geven aan dingen die er echt toe doen en ze de tijd willen geven die ze verdienen.

Ten slotte is het belangrijk te weten dat we het perfecte niet de vijand van het goede moeten laten zijn. Vermijd overanalyse van alles wat je doet. Hoewel deze tips je enorm op weg kunnen helpen, is effectief tijdmanagement uiteindelijk het resultaat van de juiste houding en inzet voor jouw doelen. Welke hulpmiddelen u ook gebruikt, zorg ervoor dat u tijd overhoudt voor rust en ontspanning om u gedurende het hele leven jouw gelukkig en gemotiveerd te houden!


Hoi, ik ben Petra - een Kroatische twintiger die International Business Administration studeert aan de Universiteit van Tilburg. Ik studeer in het buitenland omdat ik geloof dat internationale ervaring het potentieel heeft om ieders leven te verrijken. Op dit moment ben ik lid van het AIESEC Local Committee in Tilburg en werk ik als online marketing manager. Het marketingteam waarmee ik samenwerk is cultureel divers en deelt dezelfde waarden, waaronder openheid, gelijkheid, medeleven en creativiteit.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!