5 redenen om een internationale stagiair aan te nemen - AIESEC in Nederland

5 redenen om een internationale stagiair aan te nemen

Met een gigantische talentenpool die grenzen over de hele wereld overschrijdt, is AIESEC een van de toonaangevende non-profits die verschillende andere organisaties, bedrijven en werkplekken helpt bij het aannemen van een internationale stagiair. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof een geoptimaliseerde lokale werving voldoende is - maar er zijn meer dan een paar overtuigende redenen waarom u een internationale student zou moeten aannemen op jouw werkplek.

1. Diversiteit en internationaliteit

De wetenschap van het personeel vereist een multiculturele werkomgeving. Een dergelijke omgeving stelt werknemers in staat internationale markttrends en nieuwe culturen te begrijpen. Multiculturalisme brengt diversiteit - van geslacht, ras, gender, nationaliteit - maar vooral van geest.

Uwe Doerken, voormalig CEO van DHL Worldwide Express: "Ik ben ervan overtuigd dat AIESEC onze meest directe link is naar de bedrijfsleiders van morgen. Deze opleidingsmogelijkheden worden een springplank voor slimme, 'can-do' mensen om bij DHL te komen werken en te leren, vooruit te komen en op een dag leiding te geven." 124 landen en gebieden dragen bij aan onze enorme talentenpool. AIESEC is de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot zo'n grote, bekwame en gewaardeerde groep.

2. Innovatie

Een internationale stagiair heeft de neiging out of the box te denken. Ze zijn altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan, omdat ze al uit hun comfortzone zijn. Behalve dat ze hun creativiteit vergroten, verruimen ze ook hun perspectieven en die van hun collega's. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en een levendige werksfeer. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en een levendige werksfeer.

3. Groei

Met een divers personeelsbestand kunnen verschillende ideeën en benaderingen tegenover elkaar komen te staan. Daarom, met meer ideeën in de kamer, ondergaan werknemers co-ontwikkeling. Dit komt omdat culturen een blijvende invloed hebben op hoe mensen in het algemeen denken en tot beslissingen komen. Een open geest om te aanvaarden hoe anderen denken, speelt een grote rol bij het effenen van de weg voor groei in de organisatie.

4. Flexibiliteit

Het voordeel van het inhuren van internationale stagiairs is de flexibiliteit om de duur van het werk te verlengen, afhankelijk van de gecombineerde belangen van het bedrijf en de stagiair. Over de geschiktheid kan gemakkelijk worden onderhandeld en er kunnen dus probleemloos regelingen worden getroffen. Met behulp van organisaties als AIESEC kunt u een pool van global talent bereiken die beschikbaar zijn buiten de afstudeercyclus van jouw binnenlandse universiteiten.

Alicija Taraskevic, filiaalmanager van LTC Forwarding Company in Litouwen, zegt: "We hebben op donderdag een contract getekend, de stagiair uit België was maandag op kantoor. Dat was heel snel."

5. Toegang tot Gen Y

Een cultureel gevarieerde en jonge werkgemeenschap zorgt voor goede energie op het werk en nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid kan leiden tot een veelbelovend streven naar leren en het leren door nieuwe ervaringen stimuleren. Dit maakt hen tot geweldige bronnen van frisse ideeën!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Als u met ons wilt samenwerken als partner - lees hier meer.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!