Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Manager uitwisselingsdeelnemers

Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Manager uitwisselingsdeelnemers

Een interview met Hidde, manager uitwisselingsdeelnemers oGT

Hoe is het om deel uit te maken van 's werelds grootste jongerenorganisatie? Om je te ontwikkelen in een groep mensen die je inspireren om naar de sterren te reiken terwijl ze er zijn om je op te vangen als je valt? In de serie "Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec.", interviewden we verschillende leden van AIESEC Nederland voor je over hun ervaringen en learnings van het AIESECer zijn. In dit vierde interview spraken we met Hidde, 21, over zijn ervaring als Exchange Participant Manager Outgoing Global Talent (oGT) in AIESEC Groningen.

Hidde als uitwisselingsmanager met zijn team
I: Wat was het hoogtepunt van jouw AIESEC ervaring?

H: Mijn hoogtepunt was het overnameweekend met iedereen van mijn lokale comité vorig jaar. Het was eigenlijk mijn eerste ervaring bij AIESEC. Het was een geweldige manier om die termijn te beginnen!


I: Wat heb je over jezelf geleerd door jouw AIESEC ervaring?

H: Ik heb meer geleerd over mijn sterke en zwakke punten en hoe ik daar dagelijks mee om kan gaan.


I: Waren er uitdagingen die u moest overwinnen tijdens jouw AIESEC ervaring? Hoe bent u hiermee omgegaan?

H: Ik denk dat de grootste uitdaging was om te gaan met het werk dat ik moest doen voor AIESEC en alle andere dingen, omdat ik ook een voltijdse student ben. Ik denk dat een jaar als parttimer me geleerd heeft mijn week professioneel te plannen en efficiënter te werken.


I: Welke belangrijke lessen neemt u mee van jouw AIESEC ervaring?

H: Wat ik meeneem van deze AIESEC-ervaring is dat elke dag het beste van jezelf vragen de enige manier is om je op sociaal en professioneel vlak te ontwikkelen.


I: Als u één advies zou mogen geven aan (potentiële) toekomstige AIESECers, wat zou dat dan zijn?

H: Als je het niet probeert, zul je nooit weten wat het is om jezelf uit te dagen.

 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!