Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan? - AIESEC in Nederland

Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan?

Ja, waarschijnlijk wel!

Iedereen die geïnteresseerd is in een interculturele uitwisseling met AIESEC, jonger is dan 30 jaar en de ervaring kan financieren , kan met AIESEC naar het buitenland gaan!

Interculturele uitwisseling

AIESEC gelooft in het bevorderen van vrede en het vervullen van het potentieel van de mensheid door middel van interculturele uitwisselingen. Dit betekent dat een van de doelstellingen van AIESEC's projecten is om de leiders van morgen te creëren door onze vrijwilligers in uitdagende, onbekende omgevingen. Concreet betekent dit dat u niet kunt gaan naar het land waar u momenteel verblijft of in het verleden heeft gewoond, omdat dit u niet zou duwen buiten jouw comfort zone genoeg.

Jonger dan 30 jaar

AIESEC is een jongerenorganisatie door jongeren, voor jongeren. Volgens onze definitie is jeugd iedereen onder de 30 jaar. Dit betekent dat de leeftijd van iedereen die je zult ontmoeten binnen de organisatie en alle jouw collega-vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar is.

De ervaring financieren

Verschillende vrijwilligersprojecten hebben betrekking op verschillende zaken. Lokale AIESECers halen je op van het vliegveld en ondersteunen je in het buitenland. Het bedrijf of de NGO zorgt voor een accommodatie of een salaris. Soms omvat het project ook een maaltijd per dag. We dekken echter geen vluchten en vervoer.

 

In het algemeen zijn de kosten om rekening mee te houden als je met AIESEC naar het buitenland gaat 1. AIESEC fee (349€), 2. Project fee (dit hangt altijd af van het project zelf), 3. Vluchten, 4. Verdere kosten (reizen, eten, verzekering,...). De uiteindelijke kosten van een project hangen af van het land waar je naartoe gaat en het project dat je kiest.

Zoals je kunt zien, zijn we geschikt voor iedereen die andere culturen wil ervaren, onder de 30 die ook in staat is om hun ervaring te financieren. Wij zijn jouw right fit!

 

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Mijn ervaring in Ghana

Mijn ervaring in Ghana

In de zomer van 2019 heb ik deelgenomen aan de Medicine Project, georganiseerd door AIESEC. Ik kreeg de kans om 6 weken naar Ghana te gaan om de cultuur te ervaren en te werken in het ziekenhuis daar. Voordat ik vertrok had ik al contact met mensen van AIESEC in Ghana. Zij...

Briljant of onethisch? Op nudging

Briljant of onethisch? Op nudging

Bent u ooit een kleine zin tegengekomen in supermarkten, hotels of een andere openbare plaats die u deed veranderen jouw gedrag? Sommige kansen zijn zo ontworpen dat je niet eens merkt dat je jouw gedrag hebt veranderd. Deze veranderingen zijn dan een "duwtje in de rug". Een wat?

Mijn tijd in São Paolo, Brazilië

Mijn tijd in São Paolo, Brazilië

Een levensveranderende ervaring begon voor mij in januari 2020. Ik liet alle angst en twijfels achter me en zei Ja tegen een avontuur, mijlenver weg van Nederland. Ik bracht 2 geweldige maanden door in São Paulo, Brazilië, die ik alleen maar kan omschrijven als "onvergetelijk". Mijn belangrijkste...

Detective Dave

Detective Dave

Iemand, alsjeblieft, bel 112! De telefoon gaat op het politiebureau. Rechercheur Dave neemt de telefoon op en hem wordt verteld dat hij naar een bureau aan de Warandelaan 2 in Tilburg moet komen. Na een snelle rit komt hij aan en wordt hij geïnformeerd over het gepleegde misdrijf. Blijkbaar heeft een man...

Viel Spaß in Graz, Oostenrijk!

Viel Spaß in Graz, Oostenrijk!

Een Oostenrijks avontuur Mijn AIESEC-ervaring, een stage bij een startupbedrijf in de stad Graz in het zuidoosten van Oostenrijk, begon met de langste Flixbusrit die ik ooit had gemaakt. Terwijl ik in de bus zat, had ik alle tijd om me voor te stellen hoe mijn ervaring zou gaan...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!