Mijn NST Blog ervaring

Hoe mijn AIESEC-ervaring begonblogfoto op typemachine

Na een jaar deel te hebben uitgemaakt van AIESEC in Tilburg, was ik nog lang niet klaar met de AIESEC-ervaring. Ik vond echter ook dat ik verder moest studeren voordat ik nog een jaar alleen aan deze organisatie wijdde. Daarom besloot ik te solliciteren naar een van de NST posities voor de termijn 2019/2020. NST staat voor National Support Team, wat betekent dat het werk dat het NST doet bestaat uit het ondersteunen van het nationale bestuur van AIESEC in Nederland.

Waarom de blog?

Hoewel er veel aantrekkelijke functies beschikbaar waren, sprak de functie van blogger mij het meest aan. Ik ben altijd al een creatief persoon geweest en had affiniteit met schrijven. Ik had echter nog geen ervaring met professioneel schrijven. Dus de blogfunctie was een geweldige manier om dit ook te ervaren.

Vanaf augustus 2019 is de NST-termijn begonnen. Samen met mijn teamleider begonnen we met het definiëren van wat we precies met de blog wilden doen. Dingen die we bespraken waren welke content we wilden schrijven, hoeveel teamvergaderingen we wilden en hoe we wilden samenwerken. En toen was het eigenlijk tijd om te beginnen met schrijven.

werkinstelling voor bloggerervaring, inclusief laptop, notebook

Wat heb ik geleerd?

Als ik terugkijk naar alle blogs die ik in deze periode heb geschreven, geloof ik dat mijn schrijven een stuk beter is geworden. Ik gebruik nog steeds dezelfde schrijfstijl als in het begin, maar de kwaliteit van mijn formuleringen is verbeterd. Bovendien heb ik als blogteamlid geleerd in een team te werken met uitsluitend online vergaderingen (zelfs voordat de Corona pandemie plaatsvond), aangezien Jesler en ik erg ver uit elkaar wonen.

Trouwens, ik begon de kleine dingen in het leven in twijfel trekken meer. Dit klinkt misschien gek, maar als je veel moet schrijven, krijg je jouw creativiteit van het kijken naar de dingen in het leven die gebeuren rond u. Hieronder vallen ook de 'normale' dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld, toen ik een van mijn blogs schreef: ''Hoe om te gaan met teleurstellingen''. Ik kwam op het idee omdat ik de dag ervoor mijn bus had gemist.

Meisje dat praat over haar Blogger-ervaringTen slotte heb ik geleerd hoe je kritischer zijn. Niet alleen werd ik kritischer over mijn eigen schrijven. Maar ook over mijn eigen overtuigingen over het leven in het algemeen. Toen ik begon met het schrijven van een blog, keek ik altijd op informatie vooraf over dat specifieke onderwerp. En aangezien veel blogs een beetje filosofischeOok begon ik meer na te denken over deze onderwerpen dan wanneer ik er niet over zou schrijven.

10/10 aanbevelen mijn ervaring!

Al met al had ik een geweldige ervaring om deel uit te maken van het NST-blogteam voor Nederland, en ik zou het iedereen aanraden die betrokken wil blijven bij AIESEC en zijn creatieve schrijfvaardigheden wil verbeteren.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. Je kunt hier meer lezen over hoe het is om als lid deel uit te maken van AIESEC.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!