Mijn verhaal als acquisitiemanager - AIESEC in Nederland

Mijn verhaal als acquisitiemanager

Hoi, ik ben Jop Heuvelmans en in dit verhaal vertel ik je meer over mijn twee grootste passies, waarom ik lid ben van AIESEC en wat ik doe als acquisitiemanager.

Over mij

Ik ben 21 jaar oud en woon in Tilburg. In januari ben ik begonnen met een premaster Data Science and Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Een van mijn grootste passies is wijn. Mijn vader is wijnhandelaar en op mijn zestiende begon ik aan mijn eerste wijncursus bij het Wine & Spirit Educational Trust. Het jaar daarop heb ik ook de vervolgcursus afgerond en ben ik samen met drie vrienden wijnaccessoires gaan verkopen. Een paar jaar later begon ik met het geven van wijnproeverijen aan studenten, vrienden en bedrijven, wat ik nu nog steeds doe. Mijn missie is om iedereen ervan te overtuigen dat wijn een mooi product is(www.winesolutions.nl)!

Mijn tijd in AIESEC

Naast wijn is mijn andere grootste passie AIESEC. Sinds juli 2016 ben ik lid van het lokale comité van AIESEC in Tilburg. In eerste instantie ben ik lid geworden van AIESEC om twee simpele redenen: Ik wilde meer mensen leren kennen en ik wilde op professioneel niveau met bedrijven omgaan. Hierdoor wilde ik zien of ik ondernemer wilde blijven of een meer zakelijke carrière wilde nastreven. Weinig wist ik dat AIESEC zoveel meer is dan alleen een organisatie die vrijwilligerswerk en stages faciliteert.

Vrij snel nadat ik aan mijn termijn was begonnen, besefte ik dat AIESEC bijzonder is. Wij zijn een organisatie met een heel duidelijke missie: vrede en de vervulling van het potentieel van de mensheid. Voor buitenstaanders klinkt dit misschien alsof we allemaal hippies zijn die bomen knuffelen, maar de impact die we maken is echt. Elke student die via AIESEC op uitwisseling gaat, of het nu gaat om een stage of vrijwilligerswerk, zal voorgoed veranderen. Verder zullen ze leren wat hun sterke en zwakke punten zijn en hoe ze met moeilijke situaties moeten omgaan. Bovendien leren zij in een team te werken en uiteindelijk wat het betekent om een leider te zijn. Het zijn de leiders die wij ontwikkelen die de wereld van morgen zullen vormgeven en als we al die leiderschapsverhalen bij elkaar optellen, kunnen we een werkelijk opmerkelijke verandering in de wereld teweegbrengen.

AIESEC en persoonlijke ontwikkeling

Hoe draag ik dan bij aan de missie van AIESEC? Als acquisitiemanager is het mijn verantwoordelijkheid om in mijn regio nieuwe stagemogelijkheden te openen voor buitenlandse studenten. Dit betekent dat ik bedrijven moet overtuigen om via AIESEC een stagiair aan te nemen. Dit doe ik vooral door netwerken, cold calling en afspraken. Gedurende het hele jaar heeft AIESEC mij veel trainingen gegeven om mij op te leiden voor mijn functie. Zo heb ik onder andere geleerd over sales, acquisitie en partner management. Het leukste van acquisitiemanager zijn is dat het heel divers is. De ene dag zit je bij een ludieke startup gerund door twee vrienden en drie medewerkers. De andere dag zit je bij een miljardenmultinational en zie je dat zelfs zij baat kunnen hebben bij een samenwerking met AIESEC.

Nu, alle dingen die ik heb geleerd terzijde gelaten, het allerbeste aan AIESEC zijn de mensen en de geweldige tijd die we samen hebben. Het hele jaar door zijn er veel lokale en nationale evenementen. Elke maandag heb ik een diner met mijn team, gevolgd door een vergadering met mijn team en het hele lokale comité. Daarnaast gaan we twee keer per jaar naar een kasteel in Limburg voor onze nationale conferenties. Tijdens deze driedaagse evenementen nemen we deel aan trainingen, luisteren we naar interessante sprekers, lossen we elkaars functionele problemen op en vieren we natuurlijk feest! De sfeer op onze conferenties is heel open en ik vind het heerlijk om tijdens de lunch of het diner aan te schuiven bij mensen die ik nog niet ken en studenten uit de hele wereld te leren kennen.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!