Briljant of onethisch? Over nudging - AIESEC in Nederland

Briljant of onethisch? Op nudging

Bent u ooit een zinnetje tegengekomen in supermarkten, hotels, of een andere openbare plaats dat u van gedrag deed veranderen jouw ?

Sommige kansen zijn zo ontworpen dat je niet eens merkt dat je jouw gedrag hebt veranderd. Deze veranderingen zijn dan een "duwtje in de rug".

Een wat?

Een nudge is een begrip uit de gedragseconomie, de politieke theorie en de gedragswetenschappen. Een nudge zorgt voor positieve versterking en geeft indirect suggesties over de 'beste' opties. Het mooie van een nudge (of: duwtje in de rug) is dat het je laat geloven dat je een bepaalde beslissing vrijwillig hebt genomen, maar dat de nudge je in een bepaalde richting heeft geduwd. Nudges zijn vaak bedoeld om mensen aan te zetten tot een gezondere levensstijl of hen bewuster te maken van het milieu. Nudges kunnen echter in veel meer situaties worden toegepast.

Het is zeker creatief!

De volgende foto's tonen enkele beroemde kneuzen. De eerste dateert al uit de jaren negentig. Op de luchthaven Schiphol in Amsterdam gebruikten de ontwerpers van de luchthaven een eenvoudige truc om de netheid van de toiletten te verbeteren.

In het midden van beide urinoirs staat een afbeelding van een vlieg. Deze eenvoudige toevoeging aan het ontwerp zorgde ervoor dat mannen, vrijwillig, hun zaak op die vliegen richtten. Het resultaat van deze eenvoudige aansporing was verbazingwekkend. Badkamers bleven een stuk schoner met een vermindering van het morsen op de badkamervloer met 80%.

Een ander grappig voorbeeld komt van de milieuorganisatie Hubbub. Die creëerde een nudge waardoor mensen stopten met het op straat gooien van hun sigaretten.

De organisatie deed hetzelfde experiment met andere sportreferenties. Ook deze nudge bleek zeer succesvol. Het zorgde ervoor dat mensen in het Verenigd Koninkrijk het sigarettenafval met 46% verminderden. Vanwege dit succes in gedragsverandering, installeerden enkele plaatsen in Amerika dezelfde nudges, wat daar resulteerde in een vermindering van 74%.

Er zijn tal van andere eenvoudige signalen die we zelfs in ons dagelijks leven kunnen gebruiken, zoals een kleiner bord gebruiken en minder eten door deze kleine aanpassing.

De keerzijde van nudging

Alle bovengenoemde voorbeelden worden gebruikt in onschuldige situaties. Maar aangezien de kern van nudging erin bestaat het gedrag van mensen te veranderen, kunnen bedrijven het ook voor minder positieve dingen gebruiken. Bovendien krijgen nudges soms veel negatieve reacties omdat sommige mensen er vast van overtuigd zijn dat mensen volledig vrij moeten zijn om te beslissen wat ze doen. Ook al laat een duwtje mensen hun eigen beslissingen nemen, het geeft toch sturing. Sommigen zouden kunnen aanvoeren dat dit alleen al een verlies aan keuzevrijheid is.

Wat is jouw mening over nudges? Ben je ooit een leuke tegengekomen? En zou u er een maken als u er mensen mee in een bepaalde richting kon sturen?

Deze post is van AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!