Persbericht | Een platform voor jongeren - AIESEC in Nederland

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag.
Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar!

Wat is Youth Speak Forum (YSF)?

Youth Speak Forum is een evenement dat jongeren duidelijk maakt hoe zij kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals door middel van boeiende en inspirerende gastgesprekken en workshops. Dit evenement wil jongeren een platform geven om hun mening te uiten, de dialoog aan te gaan met vertegenwoordigers van grote organisaties en de overheid over mondiale vraagstukken en de aanwezigen oproepen tot actie.

Dit jaar behandelen we SDG 10, dat betrekking heeft op het verminderen van ongelijkheid, en ook daar kijk ik nu al erg naar uit! SDG 10

 

Wat was jouw favoriete ding over YSF?

Ik vond de diversiteit van de aanwezige bedrijven erg leuk. Natuurlijk waren er bedrijven die in de duurzaamheidssector werkten. Je hebt ook andere bedrijven die niet direct bijdragen aan de SDG's, maar toch hun werk en inspanningen laten zien om bij te dragen aan een meer duurzame en inclusieve toekomst.

 

Waarom zouden jongeren naar YSF moeten gaan?

Ik vind het echt gaaf, dat je inzicht krijgt in hoe bedrijven omgaan met maatschappelijke problemen. Zo kun je ook de professionele wereld beter begrijpen. Het is ook heel gemakkelijk om sprekers op het evenement te benaderen en een dieper gesprek aan te gaan.
Daarnaast zijn de keynotes erg indrukwekkend. En in het algemeen is de hele agenda zo opgesteld, dat je je niet verveelt omdat er veel afwisseling is tussen workshops, keynotes en paneldiscussies.
Ik kijk er ook echt naar uit om meer te leren over SDG 10. aangezien het er een is die ons overal omringt.

Waarom denkt u dat SDG 10 belangrijk is?

Dat is eerlijk gezegd moeilijk te beantwoorden, want het zou inmiddels zo vanzelfsprekend moeten zijn waarom we aan deze SDG moeten werken en waarom het belangrijk is om ons te richten op het verminderen van ongelijkheid!

Omdat iedereen dezelfde kansen zou moeten hebben. Ik ben zelf bevoorrecht opgegroeid, maar andere mensen moeten veel harder werken om hetzelfde niveau te bereiken. En dat komt meestal door willekeurige factoren die we niet eens kunnen beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld waar we geboren zijn, tot welke seksuele geaardheid we behoren... Dit eist niet alleen zijn tol op jouw in het sociale en economische leven, maar ook in de geestelijke gezondheid op de lange termijn.

 


Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!