Persbericht | Een platform voor jongeren - AIESEC in Nederland

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag.
Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar!

Wat is Youth Speak Forum (YSF)?

Youth Speak Forum is een evenement dat jongeren duidelijk maakt hoe zij kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals door middel van boeiende en inspirerende gastgesprekken en workshops. Dit evenement wil jongeren een platform geven om hun mening te uiten, de dialoog aan te gaan met vertegenwoordigers van grote organisaties en de overheid over mondiale vraagstukken en de aanwezigen oproepen tot actie.

Dit jaar behandelen we SDG 10, dat betrekking heeft op het verminderen van ongelijkheid, en ook daar kijk ik nu al erg naar uit! SDG 10

 

Wat was jouw favoriete ding over YSF?

Ik vond de diversiteit van de aanwezige bedrijven erg leuk. Natuurlijk waren er bedrijven die in de duurzaamheidssector werkten. Je hebt ook andere bedrijven die niet direct bijdragen aan de SDG's, maar toch hun werk en inspanningen laten zien om bij te dragen aan een meer duurzame en inclusieve toekomst.

 

Waarom zouden jongeren naar YSF moeten gaan?

Ik vind het echt gaaf, dat je inzicht krijgt in hoe bedrijven omgaan met maatschappelijke problemen. Zo kun je ook de professionele wereld beter begrijpen. Het is ook heel gemakkelijk om sprekers op het evenement te benaderen en een dieper gesprek aan te gaan.
Daarnaast zijn de keynotes erg indrukwekkend. En in het algemeen is de hele agenda zo opgesteld, dat je je niet verveelt omdat er veel afwisseling is tussen workshops, keynotes en paneldiscussies.
Ik kijk er ook echt naar uit om meer te leren over SDG 10. aangezien het er een is die ons overal omringt.

Waarom denkt u dat SDG 10 belangrijk is?

Dat is eerlijk gezegd moeilijk te beantwoorden, want het zou inmiddels zo vanzelfsprekend moeten zijn waarom we aan deze SDG moeten werken en waarom het belangrijk is om ons te richten op het verminderen van ongelijkheid!

Omdat iedereen dezelfde kansen zou moeten hebben. Ik ben zelf bevoorrecht opgegroeid, maar andere mensen moeten veel harder werken om hetzelfde niveau te bereiken. En dat komt meestal door willekeurige factoren die we niet eens kunnen beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld waar we geboren zijn, tot welke seksuele geaardheid we behoren... Dit eist niet alleen zijn tol op jouw in het sociale en economische leven, maar ook in de geestelijke gezondheid op de lange termijn.

 


Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!