3 Tips om gemotiveerd te blijven tijdens Lockdown - AIESEC in Nederland

3 tips om gemotiveerd te blijven tijdens een lockdown

Normaal gesproken kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je werkt of studeert. Nu de pandemie de meesten van ons dwingt thuis te werken en te studeren, kan gemotiveerd blijven een nog groter probleem worden. Enkele belangrijke zaken om tijdens de pandemie in het oog te houden om gemotiveerd te blijven zijn:

Ga in de stroom

Zonder een gestructureerde dag kan de tijd wegglippen omdat jouw productiviteit zal waarschijnlijk afnemen. Bij het verkrijgen van een duidelijke planning elke dag, dit zal ons tijd besparen omdat minder beslissingen gemaakt moeten worden en je weet waar je aan toe bent. Ook het bijhouden van takenlijsten zal helpen met het verminderen van de beslissingen gedurende de dag. Zorg voor een haalbaar schema en takenlijst voor de dag om jezelf niet te demotiveren door te veel te verwachten! Bovendien, als je elke dag een duidelijk schema hebt, wordt het een routine. Omdat jouw taken dan gestandaardiseerd worden zul je meer voldoen. Dit alles bespaart tijd en tijd is ons meest waardevolle bezit!

Opruimen vrolijkt je op!

Tegenwoordig besteden de meesten van ons meer tijd thuis dan ooit. Vooral omdat ons huis onze nieuwe werkomgeving is geworden. Dus nu is het des te belangrijker om een opgeruimd en georganiseerd huis. Wanneer men echter veel tijd alleen thuis doorbrengt, kan het verleidelijk zijn om wat minder goed op te ruimen. Een rommelig huis veroorzaakt echter te veel zintuiglijke informatie en kan behoorlijk overweldigend zijn, het verhoogt jouw stress- en angstniveaus, vermindert jouw slaapkwaliteit, en vermindert productiviteit en creativiteit.ty. Wanneer we netjes en georganiseerd fysieke omgeving, hebben we minder afleiding. Dit betekent dat we onze gedachten duidelijker kunnen indelen. Ook zullen jouw de slaapkwaliteit, de productiviteit, de creativiteit en het stress- en angstniveau verbeteren. Dus blijf opruimen!

Veel plezier.

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar is erg belangrijk om tijdens deze pandemie gemotiveerd te blijven. Veel dingen die als leuk worden beschouwd en ons energie geven, zoals uitgaan en afspreken met vrienden, zijn niet meer mogelijk. Het is goed om je bewust te zijn van de activiteiten in jouw die energie kosten en energie geven. Een goed evenwicht vinden in activiteiten die energie kosten en opleveren is essentieel. Ook jezelf belonen na hard werken is een goede stimulans om gemotiveerd te blijven om jouw doelen te bereiken, omdat we eerder geneigd zijn gedrag te herhalen dat wordt gevolgd door een prettige uitkomst.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!