3 tips om gemotiveerd te blijven tijdens een lockdown

Normaal gesproken kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je werkt of studeert. Nu de pandemie de meesten van ons dwingt thuis te werken en te studeren, kan gemotiveerd blijven een nog groter probleem worden. Enkele belangrijke zaken om tijdens de pandemie in het oog te houden om gemotiveerd te blijven zijn:

Ga in de stroom

Zonder een gestructureerde dag kan de tijd wegglippen omdat jouw productiviteit zal waarschijnlijk afnemen. Bij het verkrijgen van een duidelijke planning elke dag, dit zal ons tijd besparen omdat minder beslissingen gemaakt moeten worden en je weet waar je aan toe bent. Ook het bijhouden van takenlijsten zal helpen met het verminderen van de beslissingen gedurende de dag. Zorg voor een haalbaar schema en takenlijst voor de dag om jezelf niet te demotiveren door te veel te verwachten! Bovendien, als je elke dag een duidelijk schema hebt, wordt het een routine. Omdat jouw taken dan gestandaardiseerd worden zul je meer voldoen. Dit alles bespaart tijd en tijd is ons meest waardevolle bezit!

Opruimen vrolijkt je op!

Tegenwoordig besteden de meesten van ons meer tijd thuis dan ooit. Vooral omdat ons huis onze nieuwe werkomgeving is geworden. Dus nu is het des te belangrijker om een opgeruimd en georganiseerd huis. Wanneer men echter veel tijd alleen thuis doorbrengt, kan het verleidelijk zijn om wat minder goed op te ruimen. Een rommelig huis veroorzaakt echter te veel zintuiglijke informatie en kan behoorlijk overweldigend zijn, het verhoogt jouw stress- en angstniveaus, vermindert jouw slaapkwaliteit, en vermindert productiviteit en creativiteit.ty. Wanneer we netjes en georganiseerd fysieke omgeving, hebben we minder afleiding. Dit betekent dat we onze gedachten duidelijker kunnen indelen. Ook zullen jouw de slaapkwaliteit, de productiviteit, de creativiteit en het stress- en angstniveau verbeteren. Dus blijf opruimen!

Veel plezier.

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar is erg belangrijk om tijdens deze pandemie gemotiveerd te blijven. Veel dingen die als leuk worden beschouwd en ons energie geven, zoals uitgaan en afspreken met vrienden, zijn niet meer mogelijk. Het is goed om je bewust te zijn van de activiteiten in jouw die energie kosten en energie geven. Een goed evenwicht vinden in activiteiten die energie kosten en opleveren is essentieel. Ook jezelf belonen na hard werken is een goede stimulans om gemotiveerd te blijven om jouw doelen te bereiken, omdat we eerder geneigd zijn gedrag te herhalen dat wordt gevolgd door een prettige uitkomst.

Meer lezen
Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!