3 Tips om gemotiveerd te blijven tijdens Lockdown - AIESEC in Nederland

3 tips om gemotiveerd te blijven tijdens een lockdown

Normaal gesproken kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je werkt of studeert. Nu de pandemie de meesten van ons dwingt thuis te werken en te studeren, kan gemotiveerd blijven een nog groter probleem worden. Enkele belangrijke zaken om tijdens de pandemie in het oog te houden om gemotiveerd te blijven zijn:

Ga in de stroom

Zonder een gestructureerde dag kan de tijd wegglippen omdat jouw productiviteit zal waarschijnlijk afnemen. Bij het verkrijgen van een duidelijke planning elke dag, dit zal ons tijd besparen omdat minder beslissingen gemaakt moeten worden en je weet waar je aan toe bent. Ook het bijhouden van takenlijsten zal helpen met het verminderen van de beslissingen gedurende de dag. Zorg voor een haalbaar schema en takenlijst voor de dag om jezelf niet te demotiveren door te veel te verwachten! Bovendien, als je elke dag een duidelijk schema hebt, wordt het een routine. Omdat jouw taken dan gestandaardiseerd worden zul je meer voldoen. Dit alles bespaart tijd en tijd is ons meest waardevolle bezit!

Opruimen vrolijkt je op!

Tegenwoordig besteden de meesten van ons meer tijd thuis dan ooit. Vooral omdat ons huis onze nieuwe werkomgeving is geworden. Dus nu is het des te belangrijker om een opgeruimd en georganiseerd huis. Wanneer men echter veel tijd alleen thuis doorbrengt, kan het verleidelijk zijn om wat minder goed op te ruimen. Een rommelig huis veroorzaakt echter te veel zintuiglijke informatie en kan behoorlijk overweldigend zijn, het verhoogt jouw stress- en angstniveaus, vermindert jouw slaapkwaliteit, en vermindert productiviteit en creativiteit.ty. Wanneer we netjes en georganiseerd fysieke omgeving, hebben we minder afleiding. Dit betekent dat we onze gedachten duidelijker kunnen indelen. Ook zullen jouw de slaapkwaliteit, de productiviteit, de creativiteit en het stress- en angstniveau verbeteren. Dus blijf opruimen!

Veel plezier.

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar is erg belangrijk om tijdens deze pandemie gemotiveerd te blijven. Veel dingen die als leuk worden beschouwd en ons energie geven, zoals uitgaan en afspreken met vrienden, zijn niet meer mogelijk. Het is goed om je bewust te zijn van de activiteiten in jouw die energie kosten en energie geven. Een goed evenwicht vinden in activiteiten die energie kosten en opleveren is essentieel. Ook jezelf belonen na hard werken is een goede stimulans om gemotiveerd te blijven om jouw doelen te bereiken, omdat we eerder geneigd zijn gedrag te herhalen dat wordt gevolgd door een prettige uitkomst.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!