3 Tips om gemotiveerd te blijven tijdens Lockdown - AIESEC in Nederland

3 tips om gemotiveerd te blijven tijdens een lockdown

Normaal gesproken kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je werkt of studeert. Nu de pandemie de meesten van ons dwingt thuis te werken en te studeren, kan gemotiveerd blijven een nog groter probleem worden. Enkele belangrijke zaken om tijdens de pandemie in het oog te houden om gemotiveerd te blijven zijn:

Ga in de stroom

Zonder een gestructureerde dag kan de tijd wegglippen omdat jouw productiviteit zal waarschijnlijk afnemen. Bij het verkrijgen van een duidelijke planning elke dag, dit zal ons tijd besparen omdat minder beslissingen gemaakt moeten worden en je weet waar je aan toe bent. Ook het bijhouden van takenlijsten zal helpen met het verminderen van de beslissingen gedurende de dag. Zorg voor een haalbaar schema en takenlijst voor de dag om jezelf niet te demotiveren door te veel te verwachten! Bovendien, als je elke dag een duidelijk schema hebt, wordt het een routine. Omdat jouw taken dan gestandaardiseerd worden zul je meer voldoen. Dit alles bespaart tijd en tijd is ons meest waardevolle bezit!

Opruimen vrolijkt je op!

Tegenwoordig besteden de meesten van ons meer tijd thuis dan ooit. Vooral omdat ons huis onze nieuwe werkomgeving is geworden. Dus nu is het des te belangrijker om een opgeruimd en georganiseerd huis. Wanneer men echter veel tijd alleen thuis doorbrengt, kan het verleidelijk zijn om wat minder goed op te ruimen. Een rommelig huis veroorzaakt echter te veel zintuiglijke informatie en kan behoorlijk overweldigend zijn, het verhoogt jouw stress- en angstniveaus, vermindert jouw slaapkwaliteit, en vermindert productiviteit en creativiteit.ty. Wanneer we netjes en georganiseerd fysieke omgeving, hebben we minder afleiding. Dit betekent dat we onze gedachten duidelijker kunnen indelen. Ook zullen jouw de slaapkwaliteit, de productiviteit, de creativiteit en het stress- en angstniveau verbeteren. Dus blijf opruimen!

Veel plezier.

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar is erg belangrijk om tijdens deze pandemie gemotiveerd te blijven. Veel dingen die als leuk worden beschouwd en ons energie geven, zoals uitgaan en afspreken met vrienden, zijn niet meer mogelijk. Het is goed om je bewust te zijn van de activiteiten in jouw die energie kosten en energie geven. Een goed evenwicht vinden in activiteiten die energie kosten en opleveren is essentieel. Ook jezelf belonen na hard werken is een goede stimulans om gemotiveerd te blijven om jouw doelen te bereiken, omdat we eerder geneigd zijn gedrag te herhalen dat wordt gevolgd door een prettige uitkomst.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!