4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen op vallen in een grote pool van sollicitanten.

 

1. Professioneel en netjes ontwerp

Het is een mythe dat een vet en indrukwekkend CV de aandacht van recruiters zal trekken. Besteed in plaats daarvan meer aandacht aan de lay-out en hoe de informatie wordt gepresenteerd. Maak gebruik van kopjes en opsommingstekens om eerdere ervaring netjes te ordenen en op te sommen jouw . Houd ook vast aan een consistent systeem van opmaak voor alle informatie zoals bedrijfsnamen, tijdschema's of details.

Een goed gepresenteerd CV maakt het voor recruiters aangenamer en duidelijker om de belangrijkste informatie te screenen. Eenvoudig en minimaal zijn helpt jouw CV ook om door de nieuwe "poortwachters" zoals automatische en AI-screeningplatforms heen te komen.

 

2. Gebruik de relevante sleutelwoorden

Het lijdt geen twijfel dat jouw CV relevant moet zijn voor de banen waarop u solliciteert. Vermijd het sturen van hetzelfde cv naar verschillende functies en bedrijven. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Het doel is de volgende stap te bereiken in plaats van de meeste cv's te versturen.

Neem daarom de tijd om de functieomschrijving door te lezen en probeer de sleutelwoorden ook in jouw CV te implementeren. Zinnen als "SEO", "engaging content", "social media management",... zijn bijvoorbeeld opvallend voor een Social Media Marketing functie. Door dit te doen, vergroot jouw de kans om door zowel een AI als een handmatig screeningsproces te komen.

 

3. Specifieke naam voor jouw CV

Meestal onderschatten we het belang van de bestandsnaam van ons Curriculum Vitae. Het is gebruikelijk en snel om jouw bestand "CV" te noemen, maar het is niet de meest optimale manier. Wees specifieker!

Soms moeten recruiters jouw CV downloaden op hun computer. Laten we daarom beter nadenken en het bestand jouw een betere naam geven. Het moet ten minste jouw naam en de functie bevatten.

Ex: CV-John-Doe, CV-John-Doe-Marketing

Dit voorkomt dat jouw cv verloren gaat in een pool van cv's met dezelfde naam en helpt het op te vallen als iemand een rommelige Download-map heeft.

 

4. Controleren en opnieuw controleren

Vergeet ten slotte niet jouw CV te herlezen. Een kleine grammaticale of spelfout kan ook leiden tot een slechte indruk. Je kunt dit controleren met AI-tools of met een echte vriend. Het is fijn als iemand jouw Curriculum Vitae leest en je constructieve feedback geeft om het te verbeteren.

 

Een CV is als het ware de eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek. Steek daarom wat tijd en moeite in het maken van een geschikt en relevant Curriculum Vitae.

Ik hoop dat deze tips helpen jouw cv op te laten vallen en jouw kansen op de volgende stap te vergroten! Veel succes!


Meer lezen
Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!