4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen op vallen in een grote pool van sollicitanten.

 

1. Professioneel en netjes ontwerp

Het is een mythe dat een vet en indrukwekkend CV de aandacht van recruiters zal trekken. Besteed in plaats daarvan meer aandacht aan de lay-out en hoe de informatie wordt gepresenteerd. Maak gebruik van kopjes en opsommingstekens om eerdere ervaring netjes te ordenen en op te sommen jouw . Houd ook vast aan een consistent systeem van opmaak voor alle informatie zoals bedrijfsnamen, tijdschema's of details.

Een goed gepresenteerd CV maakt het voor recruiters aangenamer en duidelijker om de belangrijkste informatie te screenen. Eenvoudig en minimaal zijn helpt jouw CV ook om door de nieuwe "poortwachters" zoals automatische en AI-screeningplatforms heen te komen.

 

2. Gebruik de relevante sleutelwoorden

Het lijdt geen twijfel dat jouw CV relevant moet zijn voor de banen waarop u solliciteert. Vermijd het sturen van hetzelfde cv naar verschillende functies en bedrijven. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Het doel is de volgende stap te bereiken in plaats van de meeste cv's te versturen.

Neem daarom de tijd om de functieomschrijving door te lezen en probeer de sleutelwoorden ook in jouw CV te implementeren. Zinnen als "SEO", "engaging content", "social media management",... zijn bijvoorbeeld opvallend voor een Social Media Marketing functie. Door dit te doen, vergroot jouw de kans om door zowel een AI als een handmatig screeningsproces te komen.

 

3. Specifieke naam voor jouw CV

Meestal onderschatten we het belang van de bestandsnaam van ons Curriculum Vitae. Het is gebruikelijk en snel om jouw bestand "CV" te noemen, maar het is niet de meest optimale manier. Wees specifieker!

Soms moeten recruiters jouw CV downloaden op hun computer. Laten we daarom beter nadenken en het bestand jouw een betere naam geven. Het moet ten minste jouw naam en de functie bevatten.

Ex: CV-John-Doe, CV-John-Doe-Marketing

Dit voorkomt dat jouw cv verloren gaat in een pool van cv's met dezelfde naam en helpt het op te vallen als iemand een rommelige Download-map heeft.

 

4. Controleren en opnieuw controleren

Vergeet ten slotte niet jouw CV te herlezen. Een kleine grammaticale of spelfout kan ook leiden tot een slechte indruk. Je kunt dit controleren met AI-tools of met een echte vriend. Het is fijn als iemand jouw Curriculum Vitae leest en je constructieve feedback geeft om het te verbeteren.

 

Een CV is als het ware de eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek. Steek daarom wat tijd en moeite in het maken van een geschikt en relevant Curriculum Vitae.

Ik hoop dat deze tips helpen jouw cv op te laten vallen en jouw kansen op de volgende stap te vergroten! Veel succes!


Meer lezen
Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!