6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

Ugh, Corona, toch? Ik bedoel, het gaat al het hele jaar door onze gesprekken. En dit kleine ding heeft ons zo lang thuis gehouden. OH MIJN GOD! Het voelde alsof mijn hersenen de wil hadden verloren om te werken voor de langste tijd. Maar deze blog helpt je hopelijk om langzaam jouw productiviteit terug te brengen in deze coronatijd!

1. ZONNESCHIJN MIJN VRIEND

Oké dus, ik ben uit Vietnam en man, er is zoveel zonlicht daar. Ik ging altijd uit met mijn vrienden en deed dingen. En toen verhuisde ik naar Nederland een paar jaar geleden, en de helft van dat jaar zat ik letterlijk alleen maar op mijn kamer, films te kijken en te eten. En kinderen, dat was hoe ik 10kg aankwam in 1 jaar. Waar het op neerkomt is, genoeg zonlicht krijgenanders, supplement vitamine D om jouw hersenen gelukkig en jouw energie omhoog te houden!

2. Vroeg en blij wakker worden!

Ik weet het, het heeft niet echt zin. Ik bedoel, je moet productief zijn om vroeg op te staan, toch? Maar luister naar me. Een van de beste manieren om jouw dag te beginnen is vroeg opstaan en gezond ontbijten.

CEO's en andere succesvolle mensen hebben vergelijkbare ochtendroutines, waaronder sporten en snel hun inbox scannen om de meest urgente taken te vinden. Als alle CEO's het kunnen, kunnen wij CEO wannabe's het ook!

3. Prioriteit geven aan productiviteit

Nu zijn we wakker, we zijn vol en gelukkig. Maar waar te beginnen? Ja, dat is waar je de organiserende vaardigheden in je naar boven moet halen. Maak een lijst van alles wat je moet doen en de deadlines en welke het moeilijkst zijn en geef op basis daarvan de urgentie van de taken aan, verdeel de tijd om aan elke taak te werken over de dag!

4. Pauzes nemen

De gemiddelde aandachtsspanne voor volwassenen is gewoonlijk 1 tot 2 uur. Afhankelijk van jouw eigen ervaring met de aandachtsspanne, neem kleine pauzes van 10 tot 15 minuten tussen de sessies. Sta op, stap uit waar je zat, maak een wandelingetje naar beneden, neem een kop koffie of als je geen koffie kunt drinken zoals ik, is thee of warme chocolademelk voor koude winterdagen het beste.

5. Niet multitasken

Ik weet niet hoe vaak ik de belangstelling voor het ene ding heb verloren om naar een ander te gaan en uiteindelijk de weg weer ben kwijtgeraakt naar de vorige taak. Dus alsjeblieft, blijf gefocust op EEN ding tegelijk. Indien niet nodig, laat jouw telefoon buiten bereik terwijl u werkt. 

"MAAR wat als ik een idee krijg voor de andere taak terwijl ik met deze taak bezig was?" Noteer het op jouw notebooks, telefoons, tablets (ik raad echter ten zeerste aan om met pen en papier te werken) en ga dan terug naar jouw huidige taak.

6. Vier

Oké, eindelijk, vier jouw productieve dag. Dit is een zeer belangrijke taak om jezelf aan te moedigen de volgende keer productief te werken. Denk ook na over wat je vandaag over jezelf hebt gelezen, geschreven of geleerd.

Ik hoop echt dat deze blog je de juiste tools heeft gegeven om een productieve werkroutine op te bouwen! Goodluck het toepassen van deze tips in het leven en zoals men in het Nederlands zegt "veel succes"!


Bedankt voor het lezen van Claire's blog over productiviteit! Wil je meer leren over timemanagement? Lees dan deze blog van Petra!

[/av_textblock]

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!