6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

6 manieren om de productiviteit op jouw te verbeteren

Ugh, Corona, toch? Ik bedoel, het gaat al het hele jaar door onze gesprekken. En dit kleine ding heeft ons zo lang thuis gehouden. OH MIJN GOD! Het voelde alsof mijn hersenen de wil hadden verloren om te werken voor de langste tijd. Maar deze blog helpt je hopelijk om langzaam jouw productiviteit terug te brengen in deze coronatijd!

1. ZONNESCHIJN MIJN VRIEND

Oké dus, ik ben uit Vietnam en man, er is zoveel zonlicht daar. Ik ging altijd uit met mijn vrienden en deed dingen. En toen verhuisde ik naar Nederland een paar jaar geleden, en de helft van dat jaar zat ik letterlijk alleen maar op mijn kamer, films te kijken en te eten. En kinderen, dat was hoe ik 10kg aankwam in 1 jaar. Waar het op neerkomt is, genoeg zonlicht krijgenanders, supplement vitamine D om jouw hersenen gelukkig en jouw energie omhoog te houden!

2. Vroeg en blij wakker worden!

Ik weet het, het heeft niet echt zin. Ik bedoel, je moet productief zijn om vroeg op te staan, toch? Maar luister naar me. Een van de beste manieren om jouw dag te beginnen is vroeg opstaan en gezond ontbijten.

CEO's en andere succesvolle mensen hebben vergelijkbare ochtendroutines, waaronder sporten en snel hun inbox scannen om de meest urgente taken te vinden. Als alle CEO's het kunnen, kunnen wij CEO wannabe's het ook!

3. Prioriteit geven aan productiviteit

Nu zijn we wakker, we zijn vol en gelukkig. Maar waar te beginnen? Ja, dat is waar je de organiserende vaardigheden in je naar boven moet halen. Maak een lijst van alles wat je moet doen en de deadlines en welke het moeilijkst zijn en geef op basis daarvan de urgentie van de taken aan, verdeel de tijd om aan elke taak te werken over de dag!

4. Pauzes nemen

De gemiddelde aandachtsspanne voor volwassenen is gewoonlijk 1 tot 2 uur. Afhankelijk van jouw eigen ervaring met de aandachtsspanne, neem kleine pauzes van 10 tot 15 minuten tussen de sessies. Sta op, stap uit waar je zat, maak een wandelingetje naar beneden, neem een kop koffie of als je geen koffie kunt drinken zoals ik, is thee of warme chocolademelk voor koude winterdagen het beste.

5. Niet multitasken

Ik weet niet hoe vaak ik de belangstelling voor het ene ding heb verloren om naar een ander te gaan en uiteindelijk de weg weer ben kwijtgeraakt naar de vorige taak. Dus alsjeblieft, blijf gefocust op EEN ding tegelijk. Indien niet nodig, laat jouw telefoon buiten bereik terwijl u werkt. 

"MAAR wat als ik een idee krijg voor de andere taak terwijl ik met deze taak bezig was?" Noteer het op jouw notebooks, telefoons, tablets (ik raad echter ten zeerste aan om met pen en papier te werken) en ga dan terug naar jouw huidige taak.

6. Vier

Oké, eindelijk, vier jouw productieve dag. Dit is een zeer belangrijke taak om jezelf aan te moedigen de volgende keer productief te werken. Denk ook na over wat je vandaag over jezelf hebt gelezen, geschreven of geleerd.

Ik hoop echt dat deze blog je de juiste tools heeft gegeven om een productieve werkroutine op te bouwen! Goodluck het toepassen van deze tips in het leven en zoals men in het Nederlands zegt "veel succes"!


Bedankt voor het lezen van Claire's blog over productiviteit! Wil je meer leren over timemanagement? Lees dan deze blog van Petra!

[/av_textblock]

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!