Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Ondernemersvaardigheden zijn een beetje een ongedefinieerde vaardighedenset - veel mensen definiëren deze vaardigheden verschillend. Voorbeelden die vaak worden genoemd zijn: bereidheid om te leren, vermogen om te luisteren, creativiteit, moed, het nemen van risico's, goede communicatie en verkoop, maar er zijn er nog veel meer. Maar ook al definiëren mensen deze vaardigheden telkens anders, er is één ding dat veel definities gemeen hebben: ondernemersvaardigheden kun je leren. Als je een ambitieus persoon bent en bereid bent om nieuwe vaardigheden te leren, dan ben je al op de goede weg.

Hoe leer je ondernemersvaardigheden?

Net als vele andere vaardigheden die we in de loop van ons leven verwerven, leren we de meeste ondernemersvaardigheden van anderen door te observeren en te kopiëren wat zij doen. Terwijl u van anderen leert, moet u kritisch blijven en niet bang zijn voor jouw eigen ideeën. Zodra u jouw eigen creativiteit omarmt en begint met het uitvoeren van jouw eigen ideeën of verbeteringen, handelt u als ondernemer.

Waar kun je ondernemersvaardigheden leren?

Wil je deze nieuwe vaardigheden leren? Dan is een stage perfect voor jou! Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland stage lopen. Als je in Nederland wilt blijven, kunnen organisaties als Studentenvacature je helpen bij het vinden van de perfecte stage bij een van de bedrijven in het hele land*. Of je nu op zoek bent naar iets in de boekhouding, marketing of logistiek - er is altijd de perfecte stage voor jou.

Een extra uitdaging

Als je zin hebt in een stage in het buitenland, dan is AIESEC een goede optie. Neem bijvoorbeeld het Global Entrepreneur-project. Tijdens een project van 6-12 weken werk je in een startend bedrijf, waar je de kans krijgt om hun bedrijf te helpen verbeteren door middel van jouw creatieve ideeën. Je krijgt de ruimte om het bedrijf te analyseren en ideeën te creëren waarmee het bedrijf zijn dagelijkse activiteiten kan verbeteren.
Wij bieden Global Entrepreneur-projecten aan over de hele wereld. Behalve uit verschillende landen kun je ook kiezen uit verschillende soorten projecten, waardoor je verschillende ondernemersvaardigheden kunt leren. De meeste mogelijkheden richten zich op Internationalisering, Marketing & Positionering, Verkoop & Prospectie en Grafisch Ontwerp. Maar welk land of project ook jouw de voorkeur heeft, je krijgt de kans om de ondernemer in jezelf naar boven te halen.

*Kijk op de website van Studentenvacature voor stages in Nederland: https://www.studentenvacature.nl/Stageplaats

 

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!