Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Ondernemersvaardigheden zijn een beetje een ongedefinieerde vaardighedenset - veel mensen definiëren deze vaardigheden verschillend. Voorbeelden die vaak worden genoemd zijn: bereidheid om te leren, vermogen om te luisteren, creativiteit, moed, het nemen van risico's, goede communicatie en verkoop, maar er zijn er nog veel meer. Maar ook al definiëren mensen deze vaardigheden telkens anders, er is één ding dat veel definities gemeen hebben: ondernemersvaardigheden kun je leren. Als je een ambitieus persoon bent en bereid bent om nieuwe vaardigheden te leren, dan ben je al op de goede weg.

Hoe leer je ondernemersvaardigheden?

Net als vele andere vaardigheden die we in de loop van ons leven verwerven, leren we de meeste ondernemersvaardigheden van anderen door te observeren en te kopiëren wat zij doen. Terwijl u van anderen leert, moet u kritisch blijven en niet bang zijn voor jouw eigen ideeën. Zodra u jouw eigen creativiteit omarmt en begint met het uitvoeren van jouw eigen ideeën of verbeteringen, handelt u als ondernemer.

Waar kun je ondernemersvaardigheden leren?

Wil je deze nieuwe vaardigheden leren? Dan is een stage perfect voor jou! Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland stage lopen. Als je in Nederland wilt blijven, kunnen organisaties als Studentenvacature je helpen bij het vinden van de perfecte stage bij een van de bedrijven in het hele land*. Of je nu op zoek bent naar iets in de boekhouding, marketing of logistiek - er is altijd de perfecte stage voor jou.

Een extra uitdaging

Als je zin hebt in een stage in het buitenland, dan is AIESEC een goede optie. Neem bijvoorbeeld het Global Entrepreneur-project. Tijdens een project van 6-12 weken werk je in een startend bedrijf, waar je de kans krijgt om hun bedrijf te helpen verbeteren door middel van jouw creatieve ideeën. Je krijgt de ruimte om het bedrijf te analyseren en ideeën te creëren waarmee het bedrijf zijn dagelijkse activiteiten kan verbeteren.
Wij bieden Global Entrepreneur-projecten aan over de hele wereld. Behalve uit verschillende landen kun je ook kiezen uit verschillende soorten projecten, waardoor je verschillende ondernemersvaardigheden kunt leren. De meeste mogelijkheden richten zich op Internationalisering, Marketing & Positionering, Verkoop & Prospectie en Grafisch Ontwerp. Maar welk land of project ook jouw de voorkeur heeft, je krijgt de kans om de ondernemer in jezelf naar boven te halen.

*Kijk op de website van Studentenvacature voor stages in Nederland: https://www.studentenvacature.nl/Stageplaats

 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!