Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Wat betekent het om jouw ondernemersvaardigheden te ontwikkelen?

Ondernemersvaardigheden zijn een beetje een ongedefinieerde vaardighedenset - veel mensen definiëren deze vaardigheden verschillend. Voorbeelden die vaak worden genoemd zijn: bereidheid om te leren, vermogen om te luisteren, creativiteit, moed, het nemen van risico's, goede communicatie en verkoop, maar er zijn er nog veel meer. Maar ook al definiëren mensen deze vaardigheden telkens anders, er is één ding dat veel definities gemeen hebben: ondernemersvaardigheden kun je leren. Als je een ambitieus persoon bent en bereid bent om nieuwe vaardigheden te leren, dan ben je al op de goede weg.

Hoe leer je ondernemersvaardigheden?

Net als vele andere vaardigheden die we in de loop van ons leven verwerven, leren we de meeste ondernemersvaardigheden van anderen door te observeren en te kopiëren wat zij doen. Terwijl u van anderen leert, moet u kritisch blijven en niet bang zijn voor jouw eigen ideeën. Zodra u jouw eigen creativiteit omarmt en begint met het uitvoeren van jouw eigen ideeën of verbeteringen, handelt u als ondernemer.

Waar kun je ondernemersvaardigheden leren?

Wil je deze nieuwe vaardigheden leren? Dan is een stage perfect voor jou! Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland stage lopen. Als je in Nederland wilt blijven, kunnen organisaties als Studentenvacature je helpen bij het vinden van de perfecte stage bij een van de bedrijven in het hele land*. Of je nu op zoek bent naar iets in de boekhouding, marketing of logistiek - er is altijd de perfecte stage voor jou.

Een extra uitdaging

Als je zin hebt in een stage in het buitenland, dan is AIESEC een goede optie. Neem bijvoorbeeld het Global Entrepreneur-project. Tijdens een project van 6-12 weken werk je in een startend bedrijf, waar je de kans krijgt om hun bedrijf te helpen verbeteren door middel van jouw creatieve ideeën. Je krijgt de ruimte om het bedrijf te analyseren en ideeën te creëren waarmee het bedrijf zijn dagelijkse activiteiten kan verbeteren.
Wij bieden Global Entrepreneur-projecten aan over de hele wereld. Behalve uit verschillende landen kun je ook kiezen uit verschillende soorten projecten, waardoor je verschillende ondernemersvaardigheden kunt leren. De meeste mogelijkheden richten zich op Internationalisering, Marketing & Positionering, Verkoop & Prospectie en Grafisch Ontwerp. Maar welk land of project ook jouw de voorkeur heeft, je krijgt de kans om de ondernemer in jezelf naar boven te halen.

*Kijk op de website van Studentenvacature voor stages in Nederland: https://www.studentenvacature.nl/Stageplaats

 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!