Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan? - AIESEC in Nederland

Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan?

Ja, waarschijnlijk wel!

Iedereen die geïnteresseerd is in een interculturele uitwisseling met AIESEC, jonger is dan 30 jaar en de ervaring kan financieren , kan met AIESEC naar het buitenland gaan!

Interculturele uitwisseling

AIESEC gelooft in het bevorderen van vrede en het vervullen van het potentieel van de mensheid door middel van interculturele uitwisselingen. Dit betekent dat een van de doelstellingen van AIESEC's projecten is om de leiders van morgen te creëren door onze vrijwilligers in uitdagende, onbekende omgevingen. Concreet betekent dit dat u niet kunt gaan naar het land waar u momenteel verblijft of in het verleden heeft gewoond, omdat dit u niet zou duwen buiten jouw comfort zone genoeg.

Jonger dan 30 jaar

AIESEC is een jongerenorganisatie door jongeren, voor jongeren. Volgens onze definitie is jeugd iedereen onder de 30 jaar. Dit betekent dat de leeftijd van iedereen die je zult ontmoeten binnen de organisatie en alle jouw collega-vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar is.

De ervaring financieren

Verschillende vrijwilligersprojecten hebben betrekking op verschillende zaken. Lokale AIESECers halen je op van het vliegveld en ondersteunen je in het buitenland. Het bedrijf of de NGO zorgt voor een accommodatie of een salaris. Soms omvat het project ook een maaltijd per dag. We dekken echter geen vluchten en vervoer.

 

In het algemeen zijn de kosten om rekening mee te houden als je met AIESEC naar het buitenland gaat 1. AIESEC fee (349€), 2. Project fee (dit hangt altijd af van het project zelf), 3. Vluchten, 4. Verdere kosten (reizen, eten, verzekering,...). De uiteindelijke kosten van een project hangen af van het land waar je naartoe gaat en het project dat je kiest.

Zoals je kunt zien, zijn we geschikt voor iedereen die andere culturen wil ervaren, onder de 30 die ook in staat is om hun ervaring te financieren. Wij zijn jouw right fit!

 

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!