Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan? - AIESEC in Nederland

Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan?

Ja, waarschijnlijk wel!

Iedereen die geïnteresseerd is in een interculturele uitwisseling met AIESEC, jonger is dan 30 jaar en de ervaring kan financieren , kan met AIESEC naar het buitenland gaan!

Interculturele uitwisseling

AIESEC gelooft in het bevorderen van vrede en het vervullen van het potentieel van de mensheid door middel van interculturele uitwisselingen. Dit betekent dat een van de doelstellingen van AIESEC's projecten is om de leiders van morgen te creëren door onze vrijwilligers in uitdagende, onbekende omgevingen. Concreet betekent dit dat u niet kunt gaan naar het land waar u momenteel verblijft of in het verleden heeft gewoond, omdat dit u niet zou duwen buiten jouw comfort zone genoeg.

Jonger dan 30 jaar

AIESEC is een jongerenorganisatie door jongeren, voor jongeren. Volgens onze definitie is jeugd iedereen onder de 30 jaar. Dit betekent dat de leeftijd van iedereen die je zult ontmoeten binnen de organisatie en alle jouw collega-vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar is.

De ervaring financieren

Verschillende vrijwilligersprojecten hebben betrekking op verschillende zaken. Lokale AIESECers halen je op van het vliegveld en ondersteunen je in het buitenland. Het bedrijf of de NGO zorgt voor een accommodatie of een salaris. Soms omvat het project ook een maaltijd per dag. We dekken echter geen vluchten en vervoer.

 

In het algemeen zijn de kosten om rekening mee te houden als je met AIESEC naar het buitenland gaat 1. AIESEC fee (349€), 2. Project fee (dit hangt altijd af van het project zelf), 3. Vluchten, 4. Verdere kosten (reizen, eten, verzekering,...). De uiteindelijke kosten van een project hangen af van het land waar je naartoe gaat en het project dat je kiest.

Zoals je kunt zien, zijn we geschikt voor iedereen die andere culturen wil ervaren, onder de 30 die ook in staat is om hun ervaring te financieren. Wij zijn jouw right fit!

 

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!