Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan? - AIESEC in Nederland

Ben ik gekwalificeerd om met AIESEC naar het buitenland te gaan?

Ja, waarschijnlijk wel!

Iedereen die geïnteresseerd is in een interculturele uitwisseling met AIESEC, jonger is dan 30 jaar en de ervaring kan financieren , kan met AIESEC naar het buitenland gaan!

Interculturele uitwisseling

AIESEC gelooft in het bevorderen van vrede en het vervullen van het potentieel van de mensheid door middel van interculturele uitwisselingen. Dit betekent dat een van de doelstellingen van AIESEC's projecten is om de leiders van morgen te creëren door onze vrijwilligers in uitdagende, onbekende omgevingen. Concreet betekent dit dat u niet kunt gaan naar het land waar u momenteel verblijft of in het verleden heeft gewoond, omdat dit u niet zou duwen buiten jouw comfort zone genoeg.

Jonger dan 30 jaar

AIESEC is een jongerenorganisatie door jongeren, voor jongeren. Volgens onze definitie is jeugd iedereen onder de 30 jaar. Dit betekent dat de leeftijd van iedereen die je zult ontmoeten binnen de organisatie en alle jouw collega-vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar is.

De ervaring financieren

Verschillende vrijwilligersprojecten hebben betrekking op verschillende zaken. Lokale AIESECers halen je op van het vliegveld en ondersteunen je in het buitenland. Het bedrijf of de NGO zorgt voor een accommodatie of een salaris. Soms omvat het project ook een maaltijd per dag. We dekken echter geen vluchten en vervoer.

 

In het algemeen zijn de kosten om rekening mee te houden als je met AIESEC naar het buitenland gaat 1. AIESEC fee (349€), 2. Project fee (dit hangt altijd af van het project zelf), 3. Vluchten, 4. Verdere kosten (reizen, eten, verzekering,...). De uiteindelijke kosten van een project hangen af van het land waar je naartoe gaat en het project dat je kiest.

Zoals je kunt zien, zijn we geschikt voor iedereen die andere culturen wil ervaren, onder de 30 die ook in staat is om hun ervaring te financieren. Wij zijn jouw right fit!

 

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!