Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi - AIESEC in Nederland

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi

In Kumasi, Ghana, had deze vrijwilliger de vrijheid om verschillende medische afdelingen te verkennen, startte hij actief een succesvolle fondsenwervingscampagne voor essentiële apparatuur en dompelde hij zich onder in de cultuur en landschappen van Ghana. Lees verder voor meer informatie over medisch vrijwilligerswerk in Ghana!

Vrijheid om medische afdelingen te verkennen

In Kumasi, Ghana, begon ik aan een bijzonder hoofdstuk in mijn leven - een reis die de manier waarop ik naar de wereld en mijn rol daarin keek voor altijd zou veranderen. Wat deze ervaring zo bijzonder maakte, was de vrijheid om het medische veld te verkennen. Van de operatiekamer tot de kinderafdeling, de laboratoria en de gespecialiseerde gebieden van KNO en radiologie, ik kreeg de keuze om mezelf onder te dompelen in verschillende medische afdelingen.

Actieve deelname en invloedrijke initiatieven

Deze ervaring bestond echter niet alleen uit observeren, maar ook uit actief deelnemen. Omdat ik de behoefte aan ondersteuning in de ziekenhuizen inzag, startte ik een inzamelingsactie en haalde 1900 euro op. We kochten essentiële medische apparatuur die een verschil maakte in het leven van patiënten. Dit initiatief opende mijn ogen voor de transformerende kracht van het creëren van onze eigen projecten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

Kijk op Medicine Project!

Culturele onderdompeling en persoonlijke groei

Maar buiten de muren van het ziekenhuis was de reis doorspekt met opmerkelijke avonturen. We waagden ons aan Cape Coast, Busua, Mole National Park en Wli, die elk een kijkje boden in de diverse landschappen en culturen van Ghana. Ondanks de uitdagingen, zoals het uitvallen van de elektriciteit en het navigeren door het unieke openbaar vervoer, waren het de niet aflatende openheid en vrolijkheid van de Ghanese mensen die de ervaring echt onvergetelijk maakten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

De impact en waarden van AIESEC

In mijn hart was deze ervaring niet zomaar een medische stage. Het was een diepgaande reis van culturele onderdompeling, persoonlijke groei en impact op de gemeenschap. Het sloot perfect aan bij de waarden van AIESEC, een organisatie die zich inzet voor leiderschap, cultureel begrip en sociale verantwoordelijkheid. Mijn horizon verbreedde en mijn toewijding om een positief verschil te maken in de wereld verdiepte zich.

Kortom, mijn tijd in Kumasi was een buitengewoon hoofdstuk in mijn leven, gevuld met diepgaande ervaringen en blijvende herinneringen. Als jij een jongere bent die op zoek is naar een soortgelijke reis om te ontdekken, te leren en een verschil te maken, dan moedig ik je aan om de mogelijkheden van AIESEC te overwegen voor een levensveranderend avontuur in het buitenland.

Carmen Olsthoorn

Meer lezen
Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!