Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi - AIESEC in Nederland

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi

In Kumasi, Ghana, had deze vrijwilliger de vrijheid om verschillende medische afdelingen te verkennen, startte hij actief een succesvolle fondsenwervingscampagne voor essentiële apparatuur en dompelde hij zich onder in de cultuur en landschappen van Ghana. Lees verder voor meer informatie over medisch vrijwilligerswerk in Ghana!

Vrijheid om medische afdelingen te verkennen

In Kumasi, Ghana, begon ik aan een bijzonder hoofdstuk in mijn leven - een reis die de manier waarop ik naar de wereld en mijn rol daarin keek voor altijd zou veranderen. Wat deze ervaring zo bijzonder maakte, was de vrijheid om het medische veld te verkennen. Van de operatiekamer tot de kinderafdeling, de laboratoria en de gespecialiseerde gebieden van KNO en radiologie, ik kreeg de keuze om mezelf onder te dompelen in verschillende medische afdelingen.

Actieve deelname en invloedrijke initiatieven

Deze ervaring bestond echter niet alleen uit observeren, maar ook uit actief deelnemen. Omdat ik de behoefte aan ondersteuning in de ziekenhuizen inzag, startte ik een inzamelingsactie en haalde 1900 euro op. We kochten essentiële medische apparatuur die een verschil maakte in het leven van patiënten. Dit initiatief opende mijn ogen voor de transformerende kracht van het creëren van onze eigen projecten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

Kijk op Medicine Project!

Culturele onderdompeling en persoonlijke groei

Maar buiten de muren van het ziekenhuis was de reis doorspekt met opmerkelijke avonturen. We waagden ons aan Cape Coast, Busua, Mole National Park en Wli, die elk een kijkje boden in de diverse landschappen en culturen van Ghana. Ondanks de uitdagingen, zoals het uitvallen van de elektriciteit en het navigeren door het unieke openbaar vervoer, waren het de niet aflatende openheid en vrolijkheid van de Ghanese mensen die de ervaring echt onvergetelijk maakten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

De impact en waarden van AIESEC

In mijn hart was deze ervaring niet zomaar een medische stage. Het was een diepgaande reis van culturele onderdompeling, persoonlijke groei en impact op de gemeenschap. Het sloot perfect aan bij de waarden van AIESEC, een organisatie die zich inzet voor leiderschap, cultureel begrip en sociale verantwoordelijkheid. Mijn horizon verbreedde en mijn toewijding om een positief verschil te maken in de wereld verdiepte zich.

Kortom, mijn tijd in Kumasi was een buitengewoon hoofdstuk in mijn leven, gevuld met diepgaande ervaringen en blijvende herinneringen. Als jij een jongere bent die op zoek is naar een soortgelijke reis om te ontdekken, te leren en een verschil te maken, dan moedig ik je aan om de mogelijkheden van AIESEC te overwegen voor een levensveranderend avontuur in het buitenland.

Carmen Olsthoorn

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!