Wat kan een internationale beroepservaring je leren? - AIESEC in Nederland

Wat kan een internationale beroepservaring je leren?

Wonen en werken in het buitenland kan een uitdaging zijn en het kan beangstigend zijn om zo'n ervaring alleen op jouw te beginnen: je moet je vertrouwd maken met een nieuwe manier van leven, nieuwe vrienden maken en breken met jouw comfortabele routines. Maar een internationale werkervaring kan je ook veel leren.

 

Ten eerste is het goed om af en toe te breken met jouw normale en comfortabele bubbel.

Door nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten, zul je... verschillende vaardigheden en krijg nieuwe perspectieven terwijl hij een internationaal netwerk. Thuis hebben jouw vrienden vaak dezelfde opvattingen als jij, dus door naar het buitenland te gaan en nieuwe mensen uit andere culturen te ontmoeten, leer je nieuwe gezichtspunten kennen en krijg je misschien een andere mentaliteit.

Dit geldt nog meer wanneer je in een bedrijf in een ander land werkt . U leert niet alleen hoe andere mensen in een andere cultuur denken, maar ook hoe zij samenwerken. U zult andere problemen tegenkomen, cultureel verschillende situaties, die u met een open geest kunt overwinnen. Door deze uitdagingen te overwinnen, krijg je later meer vertrouwen in jouw werk.

 

Welke vaardigheden ontwikkel je als je in het buitenland werkt?

Er zijn bepaalde vaardigheden die je aantoont door internationale werkervaring op jouw CV te hebben. Jezelf uitdagen in een andere omgeving maakt je onafhankelijk, zelfverzekerd, en je doet probleemoplossend vermogen entaalvaardigheid op. Werken in het buitenland laat zien dat je bereid bent nieuwe dingen te leren en dat je gevoel voor avontuur hebt. Al deze dingen laten zien dat je jezelf ontwikkelt en wilt blijven ontwikkelen.

Een beroepservaring in het buitenland is dus niet alleen geweldig om boeiende werkervaring te kunnen toevoegen aan jouw cv! Verder is het de beste kans om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!