Wat kan een internationale beroepservaring je leren? - AIESEC in Nederland

Wat kan een internationale beroepservaring je leren?

Wonen en werken in het buitenland kan een uitdaging zijn en het kan beangstigend zijn om zo'n ervaring alleen op jouw te beginnen: je moet je vertrouwd maken met een nieuwe manier van leven, nieuwe vrienden maken en breken met jouw comfortabele routines. Maar een internationale werkervaring kan je ook veel leren.

 

Ten eerste is het goed om af en toe te breken met jouw normale en comfortabele bubbel.

Door nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten, zul je... verschillende vaardigheden en krijg nieuwe perspectieven terwijl hij een internationaal netwerk. Thuis hebben jouw vrienden vaak dezelfde opvattingen als jij, dus door naar het buitenland te gaan en nieuwe mensen uit andere culturen te ontmoeten, leer je nieuwe gezichtspunten kennen en krijg je misschien een andere mentaliteit.

Dit geldt nog meer wanneer je in een bedrijf in een ander land werkt . U leert niet alleen hoe andere mensen in een andere cultuur denken, maar ook hoe zij samenwerken. U zult andere problemen tegenkomen, cultureel verschillende situaties, die u met een open geest kunt overwinnen. Door deze uitdagingen te overwinnen, krijg je later meer vertrouwen in jouw werk.

 

Welke vaardigheden ontwikkel je als je in het buitenland werkt?

Er zijn bepaalde vaardigheden die je aantoont door internationale werkervaring op jouw CV te hebben. Jezelf uitdagen in een andere omgeving maakt je onafhankelijk, zelfverzekerd, en je doet probleemoplossend vermogen entaalvaardigheid op. Werken in het buitenland laat zien dat je bereid bent nieuwe dingen te leren en dat je gevoel voor avontuur hebt. Al deze dingen laten zien dat je jezelf ontwikkelt en wilt blijven ontwikkelen.

Een beroepservaring in het buitenland is dus niet alleen geweldig om boeiende werkervaring te kunnen toevoegen aan jouw cv! Verder is het de beste kans om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!