Wat kan een internationale beroepservaring je leren? - AIESEC in Nederland

Wat kan een internationale beroepservaring je leren?

Wonen en werken in het buitenland kan een uitdaging zijn en het kan beangstigend zijn om zo'n ervaring alleen op jouw te beginnen: je moet je vertrouwd maken met een nieuwe manier van leven, nieuwe vrienden maken en breken met jouw comfortabele routines. Maar een internationale werkervaring kan je ook veel leren.

 

Ten eerste is het goed om af en toe te breken met jouw normale en comfortabele bubbel.

Door nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten, zul je... verschillende vaardigheden en krijg nieuwe perspectieven terwijl hij een internationaal netwerk. Thuis hebben jouw vrienden vaak dezelfde opvattingen als jij, dus door naar het buitenland te gaan en nieuwe mensen uit andere culturen te ontmoeten, leer je nieuwe gezichtspunten kennen en krijg je misschien een andere mentaliteit.

Dit geldt nog meer wanneer je in een bedrijf in een ander land werkt . U leert niet alleen hoe andere mensen in een andere cultuur denken, maar ook hoe zij samenwerken. U zult andere problemen tegenkomen, cultureel verschillende situaties, die u met een open geest kunt overwinnen. Door deze uitdagingen te overwinnen, krijg je later meer vertrouwen in jouw werk.

 

Welke vaardigheden ontwikkel je als je in het buitenland werkt?

Er zijn bepaalde vaardigheden die je aantoont door internationale werkervaring op jouw CV te hebben. Jezelf uitdagen in een andere omgeving maakt je onafhankelijk, zelfverzekerd, en je doet probleemoplossend vermogen entaalvaardigheid op. Werken in het buitenland laat zien dat je bereid bent nieuwe dingen te leren en dat je gevoel voor avontuur hebt. Al deze dingen laten zien dat je jezelf ontwikkelt en wilt blijven ontwikkelen.

Een beroepservaring in het buitenland is dus niet alleen geweldig om boeiende werkervaring te kunnen toevoegen aan jouw cv! Verder is het de beste kans om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!