"Obruni, Obruni": Mijn vrijwilligersreis naar Ghana - AIESEC in Nederland

"Obruni, Obruni": Mijn vrijwilligersreis naar Ghana

 

Terwijl ik me voorbereidde op mijn vrijwilligersreis naar Ghana, worstelde ik met vragen als "Hoe zal ik reageren op deze nieuwe omgeving?" en "Zal ik het daar naar mijn zin hebben?". Omdat ik nog nooit buiten Europa had gereisd, waren de weken voor mijn vertrek gevuld met onzekerheid. Ik had geen idee wat ik kon verwachten in een land met een cultuur die enorm verschilde van wat ik kende toen ik opgroeide. Desondanks zei ik tegen mezelf "Ach, er is nu geen weg meer terug".

Een warm welkom

Op 30 augustus stapte ik in het vliegtuig en landde ik in een onbekend land met een onbekende cultuur. Gelukkig ontdekte ik al snel dat Ghanezen tot de meest gastvrije en vriendelijke mensen op aarde behoren en het voelde bijna meteen alsof ik een nieuw thuis had gevonden. Bij aankomst maakte ik kennis met een term die me mijn hele reis als vrijwilliger in Ghana zou achtervolgen. De lokale bevolking noemde me "Obruni", wat in hun taal vertaald "buitenlander" of, in mijn geval, "blanke" betekent. Gezien mijn enorme lengte en blanke huid was het makkelijk te begrijpen waarom ze me zo noemden. Voor hen was ik de perfecte "Obruni". Ik vond het dan ook erg grappig en heb er veel om gelachen met de rest van mijn Obruni-bende.

vrijwilligersreis naar ghana

Een culturele ervaring

Tijdens mijn vrijwilligersreis in Ghana dompelde ik mezelf onder in de lokale cultuur en leerde ik veel mensen kennen met verschillende perspectieven op het leven. De gesprekken met hen waren verfrissend en openden mijn ogen, omdat ik hun unieke levensverhalen leerde kennen. Door deze ervaring kreeg ik een gevoel van dankbaarheid voor de privileges die we in Nederland hebben. Het deed me ook beseffen dat zelfs kleine gebaren een grote impact kunnen hebben op de wereld.

vrijwilligersreis naar ghana

Een levensveranderende reis

Achteraf gezien voel ik me ongelooflijk gelukkig dat ik aan dit project ben begonnen. Niet alleen heb ik een nieuw land verkend met een geheel eigen mentaliteit en cultuur, maar ik heb me ook verdiept in mijn eigen interesses en zelfontdekking. Deze ervaring was echt levensveranderend. Aan iedereen die dit leest en overweegt om deel te nemen aan de Medicine Project of een soortgelijke onderneming, moedig ik van harte aan om je aan te melden. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

Waarom jij vrijwilligerswerk zou moeten doen bij AIESEC!

Bram Vrielink

vrijwilligersreis naar ghana

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!