Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière?

Wat is Global Talent?

Laten we beginnen met uit te leggen wat een Global Talent project is. Een Global Talent (GT) is een stage voor jongeren die streven naar professionele loopbaanontwikkeling in een wereldwijde omgeving. Het is de perfecte keuze voor jou wanneer je een kick-off of een boost wilt geven aan jouw carrière.

En waarom is dat, vraagt u zich misschien af? Nou, omdat dit een professionele stage is, zul je veel ervaring opdoen binnen jouw gewenste werkveld, wat bijdraagt aan jouw cv en, uiteindelijk, zal helpen meer gekwalificeerd te worden voor banen later in het leven.

Wat zijn de carrièrevoordelen?

Een van de stagiaires die werkte via het Global Talent programma bij een bedrijf hier in Nederland vertelde me dat AIESEC haar in staat stelde een carrière in het buitenland te beginnen met begeleiding en leiding te geven aan interessante projecten. Bovendien gaf de stage haar het gevoel dat ze waarde toevoegde aan het bedrijf.

Lea's ervaring met Global Talent

Ik laat haar dit verder uitleggen:

''In mijn geval was ik dus afgestudeerd en was ik 2 maanden werkloos. Ik had in mijn leven altijd gewerkt voor een studentenbaan of voor een organisatie. Ik was super ongeduldig en gestrest over het vinden van een baan, en alle feedback die ik kreeg toen ik solliciteerde was dat ik niet ervaren genoeg was.Door met AIESEC in zee te gaan kon ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het bedrijf had echt een Franstalige stagiair nodig, en ze hadden moeite om er een te vinden. Dus besloten ze mij aan te nemen en te hopen dat ik het werk zou doen. Ik ben echt positief over de hele ervaring. Ik kreeg de kans om te groeien en te leren binnen een werkomgeving en dat maakte me een stuk zelfverzekerder. En omdat ik nog een stagiair was, kon ik mijn tijd nemen door een onderwerp te onderzoeken of een andere stagiair te volgen en mijn nieuwe kennis direct in het bedrijf toepassen. Ik had de ruimte om te leren en veel ervaring op te doen." - Lea (Trainee bij SB Supply)

Dit is al een mooi voorbeeld van hoe een Global Talent Lea heeft geholpen bij de start van haar carrière. Er zijn nog meer redenen waarom je een Global Talent zou moeten doen. Als je bijvoorbeeld wilt ervaren hoe het is om bij een bedrijf in het buitenland te werken of als je op een multiculturele werkplek wilt werken, dan is een Global Talent jouw de manier om dat te doen. Welke reden je ook hebt om een Global Talent te doen, de stage zal je helpen professionele ervaring op te doen en je laten groeien in jouw werkveld.

Meer lezen
Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!