Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière? - AIESEC in Nederland

Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière?

Wat is Global Talent?

Laten we beginnen met uit te leggen wat een Global Talent project is. Een Global Talent (GT) is een stage voor jongeren die streven naar professionele loopbaanontwikkeling in een wereldwijde omgeving. Het is de perfecte keuze voor jou wanneer je een kick-off of een boost wilt geven aan jouw carrière.

En waarom is dat, vraagt u zich misschien af? Nou, omdat dit een professionele stage is, zul je veel ervaring opdoen binnen jouw gewenste werkveld, wat bijdraagt aan jouw cv en, uiteindelijk, zal helpen meer gekwalificeerd te worden voor banen later in het leven.

Wat zijn de carrièrevoordelen?

Een van de stagiaires die werkte via het Global Talent programma bij een bedrijf hier in Nederland vertelde me dat AIESEC haar in staat stelde een carrière in het buitenland te beginnen met begeleiding en leiding te geven aan interessante projecten. Bovendien gaf de stage haar het gevoel dat ze waarde toevoegde aan het bedrijf.

Lea's ervaring met Global Talent

Ik laat haar dit verder uitleggen:

''In mijn geval was ik dus afgestudeerd en was ik 2 maanden werkloos. Ik had in mijn leven altijd gewerkt voor een studentenbaan of voor een organisatie. Ik was super ongeduldig en gestrest over het vinden van een baan, en alle feedback die ik kreeg toen ik solliciteerde was dat ik niet ervaren genoeg was.Door met AIESEC in zee te gaan kon ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het bedrijf had echt een Franstalige stagiair nodig, en ze hadden moeite om er een te vinden. Dus besloten ze mij aan te nemen en te hopen dat ik het werk zou doen. Ik ben echt positief over de hele ervaring. Ik kreeg de kans om te groeien en te leren binnen een werkomgeving en dat maakte me een stuk zelfverzekerder. En omdat ik nog een stagiair was, kon ik mijn tijd nemen door een onderwerp te onderzoeken of een andere stagiair te volgen en mijn nieuwe kennis direct in het bedrijf toepassen. Ik had de ruimte om te leren en veel ervaring op te doen." - Lea (Trainee bij SB Supply)

Dit is al een mooi voorbeeld van hoe een Global Talent Lea heeft geholpen bij de start van haar carrière. Er zijn nog meer redenen waarom je een Global Talent zou moeten doen. Als je bijvoorbeeld wilt ervaren hoe het is om bij een bedrijf in het buitenland te werken of als je op een multiculturele werkplek wilt werken, dan is een Global Talent jouw de manier om dat te doen. Welke reden je ook hebt om een Global Talent te doen, de stage zal je helpen professionele ervaring op te doen en je laten groeien in jouw werkveld.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!