Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière? - AIESEC in Nederland

Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière?

Wat is Global Talent?

Laten we beginnen met uit te leggen wat een Global Talent project is. Een Global Talent (GT) is een stage voor jongeren die streven naar professionele loopbaanontwikkeling in een wereldwijde omgeving. Het is de perfecte keuze voor jou wanneer je een kick-off of een boost wilt geven aan jouw carrière.

En waarom is dat, vraagt u zich misschien af? Nou, omdat dit een professionele stage is, zul je veel ervaring opdoen binnen jouw gewenste werkveld, wat bijdraagt aan jouw cv en, uiteindelijk, zal helpen meer gekwalificeerd te worden voor banen later in het leven.

Wat zijn de carrièrevoordelen?

Een van de stagiaires die werkte via het Global Talent programma bij een bedrijf hier in Nederland vertelde me dat AIESEC haar in staat stelde een carrière in het buitenland te beginnen met begeleiding en leiding te geven aan interessante projecten. Bovendien gaf de stage haar het gevoel dat ze waarde toevoegde aan het bedrijf.

Lea's ervaring met Global Talent

Ik laat haar dit verder uitleggen:

''In mijn geval was ik dus afgestudeerd en was ik 2 maanden werkloos. Ik had in mijn leven altijd gewerkt voor een studentenbaan of voor een organisatie. Ik was super ongeduldig en gestrest over het vinden van een baan, en alle feedback die ik kreeg toen ik solliciteerde was dat ik niet ervaren genoeg was.Door met AIESEC in zee te gaan kon ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het bedrijf had echt een Franstalige stagiair nodig, en ze hadden moeite om er een te vinden. Dus besloten ze mij aan te nemen en te hopen dat ik het werk zou doen. Ik ben echt positief over de hele ervaring. Ik kreeg de kans om te groeien en te leren binnen een werkomgeving en dat maakte me een stuk zelfverzekerder. En omdat ik nog een stagiair was, kon ik mijn tijd nemen door een onderwerp te onderzoeken of een andere stagiair te volgen en mijn nieuwe kennis direct in het bedrijf toepassen. Ik had de ruimte om te leren en veel ervaring op te doen." - Lea (Trainee bij SB Supply)

Dit is al een mooi voorbeeld van hoe een Global Talent Lea heeft geholpen bij de start van haar carrière. Er zijn nog meer redenen waarom je een Global Talent zou moeten doen. Als je bijvoorbeeld wilt ervaren hoe het is om bij een bedrijf in het buitenland te werken of als je op een multiculturele werkplek wilt werken, dan is een Global Talent jouw de manier om dat te doen. Welke reden je ook hebt om een Global Talent te doen, de stage zal je helpen professionele ervaring op te doen en je laten groeien in jouw werkveld.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!