Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière? - AIESEC in Nederland

Hoe kan Global Talent een boost geven aan jouw carrière?

Wat is Global Talent?

Laten we beginnen met uit te leggen wat een Global Talent project is. Een Global Talent (GT) is een stage voor jongeren die streven naar professionele loopbaanontwikkeling in een wereldwijde omgeving. Het is de perfecte keuze voor jou wanneer je een kick-off of een boost wilt geven aan jouw carrière.

En waarom is dat, vraagt u zich misschien af? Nou, omdat dit een professionele stage is, zul je veel ervaring opdoen binnen jouw gewenste werkveld, wat bijdraagt aan jouw cv en, uiteindelijk, zal helpen meer gekwalificeerd te worden voor banen later in het leven.

Wat zijn de carrièrevoordelen?

Een van de stagiaires die werkte via het Global Talent programma bij een bedrijf hier in Nederland vertelde me dat AIESEC haar in staat stelde een carrière in het buitenland te beginnen met begeleiding en leiding te geven aan interessante projecten. Bovendien gaf de stage haar het gevoel dat ze waarde toevoegde aan het bedrijf.

Lea's ervaring met Global Talent

Ik laat haar dit verder uitleggen:

''In mijn geval was ik dus afgestudeerd en was ik 2 maanden werkloos. Ik had in mijn leven altijd gewerkt voor een studentenbaan of voor een organisatie. Ik was super ongeduldig en gestrest over het vinden van een baan, en alle feedback die ik kreeg toen ik solliciteerde was dat ik niet ervaren genoeg was.Door met AIESEC in zee te gaan kon ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het bedrijf had echt een Franstalige stagiair nodig, en ze hadden moeite om er een te vinden. Dus besloten ze mij aan te nemen en te hopen dat ik het werk zou doen. Ik ben echt positief over de hele ervaring. Ik kreeg de kans om te groeien en te leren binnen een werkomgeving en dat maakte me een stuk zelfverzekerder. En omdat ik nog een stagiair was, kon ik mijn tijd nemen door een onderwerp te onderzoeken of een andere stagiair te volgen en mijn nieuwe kennis direct in het bedrijf toepassen. Ik had de ruimte om te leren en veel ervaring op te doen." - Lea (Trainee bij SB Supply)

Dit is al een mooi voorbeeld van hoe een Global Talent Lea heeft geholpen bij de start van haar carrière. Er zijn nog meer redenen waarom je een Global Talent zou moeten doen. Als je bijvoorbeeld wilt ervaren hoe het is om bij een bedrijf in het buitenland te werken of als je op een multiculturele werkplek wilt werken, dan is een Global Talent jouw de manier om dat te doen. Welke reden je ook hebt om een Global Talent te doen, de stage zal je helpen professionele ervaring op te doen en je laten groeien in jouw werkveld.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!