De grootste les ter wereld - AIESEC in Nederland

De grootste les ter wereld

Op 13 maart gaven meer dan 150 AIESEC-leden in heel Nederland workshops over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan Nederlandse middelbare scholieren als onderdeel van het initiatief 'World's Largest Lesson' (WLL). We bezochten 125 verschillende schoolklassen en spraken met meer dan 2000 leerlingen.

Via deze workshops willen we de Nederlandse jeugd leren over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Maar ook over hoe we in ons dagelijks leven een bijdrage kunnen leveren aan deze doelen. Zo zullen de leerlingen nadenken over welke veranderingen zij kunnen doorvoeren om de wereld ten goede te veranderen. Zoals korter douchen, minder vlees eten, deelnemen aan een Women's March en maandelijks doneren aan goede doelen.

Volgens Daley van de Sande, voormalig voorzitter van AIESEC in Nederland, zijn initiatieven als de Grootste Les ter Wereld belangrijk omdat "wij als AIESEC de wereld stukje bij beetje willen veranderen door de jeugd te ontwikkelen".

WLL om leiderschap te stimuleren

AIESEC is de grootste door jongeren geleide organisatie ter wereld. Wij zien leiderschap onder jongeren als een fundamentele oplossing voor de problemen waar we momenteel als mondiale samenleving mee te maken hebben. Wij willen jongeren helpen hun volledige potentieel te ontwikkelen. Daarom willen we Nederlandse middelbare scholieren in staat stellen hun eigen toekomst vorm te geven. Normaal gesproken probeert AIESEC dit doel te bereiken door jongeren tussen de 18 en 30 een platform te bieden. In de vorm van internationale stages, vrijwilligersprojecten en bestuursjaren binnen AIESEC. Met al die mogelijkheden ontwikkelen zij zich op het gebied van zelfbewustzijn, communicatieve vaardigheden en wereldburgerschap.

Dit evenement van 13 maart maakt deel uit van het internationale initiatief The World's Largest Lesson van UNICEF. Dit initiatief onderwijst miljoenen kinderen in meer dan 130 kinderen over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Verder leren ze hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de 17 SDG's.

s Werelds grootste les in het buitenland

AIESEC heeft ook veel World's Largest Lessons buiten Nederland georganiseerd. Daley van de Sande heeft er tot nu toe vier bijgewoond, in Colombia, Nicaragua, Egypte en nu Nederland. "Het is fantastisch om te zien hoe de interesse en betrokkenheid van jongeren wordt aangewakkerd en hoe jongeren met initiatieven komen om hun eigen bijdrage - groot of klein - te leveren aan de Sustainable Development Goals."

Wat ga je eraan doen?

Dit bericht is geschreven door Tessa Koorevaar, lid van AIESEC in Nederland. Naast het verspreiden van bewustzijn over de SDG's bieden we internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan. Beide met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!